'25 Aralık' için takipsizlik kararına ilk itiraz yapıldı

Şüphelileri arasında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, Binali Yıldırım, Yasin el Kadı ve Latif Topbaş’ın bulunduğu 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasına takipsizlik kararı verilmesine itiraz edildi.

Yayınlanma: 03.09.2014 - 11:35
Abone Ol google-news

Avukat Ergin Cinmen, Yetkili Sulh Ceza Hâkimliği’ne sunulmak üzere Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunduğu dilekçede, “Bu operasyonların hemen akabinde dosyayı yürüten savcılar görevlerinden alınmışlar, soruşturma aşamasında tedbir kararları veren yargıçlar başka yerlere atanmışlardır” dedi.

Cinmen, 17 ve 25 Aralık soruşturmalarının devamını ve olası kovuşturmaların süreçlerini etkilemek için anayasaya aykırı olarak, HSYK’nin değiştirildiğini kaydetti. Cinmen, “Amaca uygun olarak kurul içi atamalar yapılmıştır. Bunların tümünün zamanın Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini ve oğlunu, bazı bakanları ve bakan yakınlarının soruşturma ve kovuşturmalarının önlenmesi için yapıldığına dair yaygın bir kanı bulunmaktadır” dedi. 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında şüpheli bakanlara ilişkin fezlekede çok ciddi suçların çok ciddi kanıtları olduğunu kaydeden Cinmen, başta Cumhurbaşkanı olmak üzere bir çok siyasi ve büyük çıkarlara hükmedebilen kişiliklere karşı ciddi suçlamalar bulunduğunu işaret etti.

Cinmen, vatandaş olarak suçlamadan derin zarar gördüğünü belirterek, “Hukuk devleti ve yargı bağımsızlığı kavramları onarılması çok zor olacak şekilde zarar görmüştür. Halkın hukuka güveni iyiden iyeye sarsılmıştır” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon