38 gündür cenazesi teslim edilmiyor: ‘Doğduğu topraklara getirmek istiyoruz’

Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) adına Mınbiç’te IŞİD’e karşı savaşırken 27 Haziran’da yaşamını yitiren 23 yaşındaki Eylem Ataş’ın cenazesi 38 gündür ailesine verilmiyor.

Yayınlanma: 03.08.2016 - 18:46
Abone Ol google-news

 

Ataş’ın ailesinin cenazeyi almak için Şanlıurfa Valiliği ve Suruç Kaymakamlığı’na verdiği dilekçelere yanıt verilmedi. Eylem Ataş’ın vasiyeti olan doğup büyüdüğü topraklara defnedilmesi için Twitter ve Facebook adresleri üzerinden #EylemAtaşıİstiyoruz kampanyası başlatıldı.

Ailesi de change.org’dan bir metin yayımlayarak kızlarının cenazesini alabilmek için imza kampanyası başlattı. Eylem Ataş’ın babası Mehmet Ataş, “Bir insanın en doğal hakkıdır kendi doğduğu topraklara gömülmek. Bir ailenin en doğal hakkıdır çocuğunun mezarına sarılmak onunla dertleşmek. Devlet aklı bu işe yetmedi. Eylem’i doğduğu, büyüdüğü, yürüdüğü, güldüğü topraklara getirmek istiyoruz. Bir kaymakam ‘Biz size haber vereceğiz’ diyor ama 37 gün geçti hâlâ resmi bir cevap vermediler. Biz Eylem’i getirmek için sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.

Eylem’in 2013 yılında 4+4+4 eğitim sistemine karşı katıldığı bir eylemde polis şiddeti nedeniyle gözünün görme yetisinin yüzde 80’ini yitirdiğini anlatan baba Ataş, “Eylem gözünün yüzde 80’ini yitirdi. Polislere soruşturma bile açılmadı. Eylem, LGBTİ üyelerinin uğradığı ayrımcılığa tepki için AVM’leri işgal eylemlerine katıldı.

Eylem, ezilenlerin yanındaydı” diye konuştu. Baba Mehmet Ataş kızı Eylem’in Kobani’de yaşamını yitiren ve cenazesi 59 gün sonra ailesine verilen Aziz Güler’in cenazesinin Türkiye’ye getirilmesi için mücadele ettiğini de söyledi. İHD Adana Şube Başkanı İlhan Öngör, “Cenaze hâlâ Rojava’da bekletiliyor. Süreç daha önceki gibi işliyor, cenazeyi almak için başvuran aileye cevap dahi verilmiyor. Bir cenazenin verilmemesi insan hakları ihlalidir. Bir cenaze siyasi pazarlık konusu yapılamaz. Bu ne hukukidir ne ahlakidir. Yasal olarak cenazenin verilmemesi için hiçbir hukuki engel yok” dedi.

 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler