40 derecede 40 lira

DİSK'e bağlı Emekli- Sen üyeleri, temmuz maaşlarındaki 40 lira artışı 40 derece sıcaklık altında protesto etti.

Yayınlanma: 27.06.2014 - 19:24
Abone Ol google-news
 
Maaşlarına yapılan 'komik' artışı iki günlük eylemle protesto eden yaklaşık 100 kişi,  “Durmak yok TÜFE yalanına devam” , “Yüzde 3 çok değil mi babacığım”, “Mursi'ye değel emekliye ver”, “Fıtratında vicdan olsun zalim” dövizleriyle basın açıklaması yaptı. 
 
Konak Metro önündeki eyleme aralarında  DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, CHP İzmir İl Başkan Yardımıcısı Ülkümen Rodoplu Konak İlçe Emekli Komisyonu temsilcileri de destek verdi. 
 
DİSK Emekli- Sen  Konak Şube Başkanı İbrahim Yılmaz, 
emeklilerin aylıklarının azlığı nedeniyle geçinemediklerini, ucuz iş gücü olarak ikinci bir işte çalıştıklarını, bu çalışmadan dolayı 
vergi ve sosyal güvenlik destek primi verdiklerini, işssiz çocuk ve torunlarına da bakamadıklarını belirtti. 
 
Yılmaz; “ Sağlık hakkı gasp edilen emekliler, hastane kuyruklarında bekliyorlar ve yeterli sağlık hizmeti alabilmek için ceplerinden para ödemek zorunda kalıyorlar SSK ve Bağkur emeklilerine verilen yüzde 3.27 oranındaki zam daha yılın başında erimiş ve milyonlarca emekli cebinde olmayan paradan harcayarak yaşam mücadelesi vermek zorunda kalmıştır. Aynı şekilde aylıkları 2014 yılı sonuna kadar arttırılmayacak olan Emekli Sandığı emeklilerin maaşları da, ekonomik bozulmanın yol açtığı yüksek enflasyondan dolayı gerilemektedir" dedi.
 
 
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da,  "Emekliye verilen 40 TL'lik zammı, ancak tüm ülkenin lokantalarında, manav, kasap, bakkal ve süpermarketlerinde TBMM restonlarındaki gibi 1 TL'ye yemek, 10 Kuruş'a su, 50 Kuruş'a tatlı satılırsa kabul ederiz" dedi.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler