50 bin aile çocuğuna bakamıyor

Devlet çocuğuma baksın diye başvuran ailelerin sayısı dörde katlandı.

Yayınlanma: 20.10.2013 - 14:56
Abone Ol google-news

AKP’nin tek başına iktidar olduğu 2002’den bu yana ekonomide pembe tablo çizilirken sosyal yardımlara ilişkin veriler bu durumla çelişiyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün çocuğuna bakamayan ailelere yaptığı yardım ve yardımdan yararlanan kişi sayısı 2002’den bu yana sürekli artıyor. Başka bir deyişle her yıl binlerce aile ekonomik yetersizlik nedeniyle çocuğunu yetiştirme yurtlarına vermek istiyor.

AKP’nin iktidara geldiği 2002’de çocuğunu yetiştirme yurtlarına vermek isteyen 12 bin aileye yardım yapılırken bu sayı bugün 50 bine dayandı. Türkiye’de 2012 yılında bakamadıkları için çocuklarını yuva ve yetiştirme yurtlarına vermek isteyen 49 bin 461 aileye düzenli yardım yapılıyor.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri’nin konuyla ilgili soru önergesini yanıtlayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün çocuklarına bakamayan ailelere yaptığı yardımlarla ilgili verileri açıkladı. Bakan Şahin, ekonomik nedenlerle kurum bakımına verilmek istenen çocuklara yönelik nakdi yardımlar ile ailelerin desteklendiğini ifade etti. Şahin, sosyal ve ekonomik destek başvurusunda bulunan her aile hakkında inceleme yapıldığını belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler