5500 km’lik ‘konvoy’

Türkiye’yi karış karış gezen ‘Hayırlı Konvoy’dan Çelebi: Ülke gündemi ekonomi

Yayınlanma: 04.04.2017 - 05:23
Abone Ol google-news

Anayasa değişikliği referandumuna 12 gün kala emekli askerlerin de aralarında olduğu “Hayırlı konvoy” Türkiye’yi karış karış gezmeye devam ediyor. Bu zamana kadar 16 il ve ilçelerini gezerek 5 bin 500 km yol yapan emekli Teğmen Mehmet Ali Çelebi, “Bir hayırda bin hayır vardır diyerek yurttaşlara Türkiye’nin karşılaşabileceği sıkıntıları anlatıyoruz. Tek derdimiz kimseyi küçümsemeden ve ötekileştirmeden doğruları anlatmaya çalışmak. Biz bu ülkenin insanlarına güveniyoruz ve ülkemiz için hayır sonucu çıkacağına inanıyoruz” diyor.

İkinci vatan görevi...

Türkiye’nin geleceği için yapılacak referandum öncesinde 28 Şubat günü aralarında emekli Teğmen Mehmet Ali Çelebi, emekli Tümgenaral Ahmet Yavuz, emekli Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen, emekli Amiral Semih Çetin’in yanı sıra eski AKUT Başkanı Nasuh Mahruki’nin de bulunduğu 9 kişi Anıtkabir’den yola çıktı. Bu zamana kadar 16 il ve ilçelerini gezerek 5 bin 500 km yol yapan gönüllüler, “Siz yola çıktıysanız bunda bir iş vardır” diyerek halkın yoğun ilgisi ile karşılaşıyor.

Ergenekon davasında tutuklanan ve daha sonra suçsuzluğu tespit edilen emekli Teğmen Mehmet Ali Çelebi, Hayırlı konvoyun kendileri için Hasdal ve Silivri’den sonra ikinci vatan görevi olduğunu söylüyor. “Memleketin istiklali ve istikbali söz konusuysa bizim geri durmamız beklenemezdi” diyerek görev tanımını yapan Çelebi, “Anadoluda yurttaşlarımızın gidişattan hiç memnun olmadığını, ekonomik dertlerinin arttığını ve Anadolu’nun gerçek sorununun başkanlık olmadığını gördük” diyor.

Manevi sponsor...

Hiçbir kurum ve kuruluştan maddi destek almadıklarını tamemen kendi emekli maaşlarından ayırdıkları paralarla yola çıktıklarını ve Atatürk’ün ise kendileri için manevi sponsor olduğunu anlatan Mehmet Ali Çelebi, “Bizler, FETÖ kumpası nedeniyle yıllarca içeride yattık ve terör örgütü PKK ile mücadele ettik. Hayır diyenler ‘Terörist’ dendiğinde, bizlere de ‘Terörist’ denmiş oluyor. Halkımıza bizlerin teröriste benzer yanımızın olup olmadığını sorduktan sonra, bu yakıştırmada bulunanların FETÖ ve PKK karnelerine bir bakmasını rica ediyoruz.

Ayrıca 2010 referandumundan örnek vererek ülkenin bu sürece gelmesinin nedeninin o değişiklikler olduğunu anlatıyoruz. 2017 referandumunun ise Türkiye Cumhuriyeti’nin en kritik oylaması olduğu söylüyoruz” diyerek izlediklerini anlattı.

Kırıkkale’de yaşadığı bir anıyı da anlatan Çelebi, “Bir vatandaşımız acı acı gülümseyerek, ‘Komutanım, Suriyelileri Türk vatandaşı yapacaklarına bizi Suriyeli yapsınlar belki iş buluruz’ diye yakındı. Memleketin gerçek sorunu bu. Halkın gündemi başkanlık değil” dedi.

Gizli ‘Hayır’cılar...

Hayır diyenlerin kararlı evet diyenlerin ise kafasının karışık olduğunu kaydeden Çelebi, “AKP’ye oy veren kimi vatandaşlarımızla yaşadığımız diyaloglarda ‘Bu iş buraya gelmemeliydi, Cumhuriyetle kavga olmaz’ dediler ve kısık sesle ‘Hayır vereceğiz ama açıktan söylemiyoruz’ dediler” sözleriyle yaşadıklarını dile getirdi.

EVETÇİLERİN KAFASI KARIŞIK

Hayırlı Konvoy’un 3. etabı için dün gönüllüler Aksaray’ın ilçeleri ve köylerinde yurttaşlarla buluştu. Burada kahvehanede yurttaşlarla görüşen komutanlar anayasa değişikliğinin neler getirdiğini anlattı. Komutanlar herhangi bir siyaset adına gelmediklerini ve anayasa maddelerinin ülkeyi hangi noktaya götüreceğini söyledi. Hayır verecek olanlar gerekçelerini sıralarken, evet oyu verecek olan yurttaşlarda halen kafa karışıklıklarının yaşandığı ve bazıları komutanların anlatımları üzerine fikirlerini yeniden gözden geçireceklerini belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon