5800 işçi grev dedi

5800 cam işçisi greve çıkıyor.

Yayınlanma: 19.06.2014 - 21:13
Abone Ol google-news

Cam İşverenleri Sendikası ile Kristal-İş Sendikası arasında sürdürülen 24. Dönem Cam Grup Toplu İş Sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. Toplu iş sözleşmesini masada bitirme çabalarından sonuç alınamaması üzerine sendika, 10 fabrikada grev uygulamasına başlıyor. 10 fabrikada toplam 5 bin 800 işçi çalışıyor.

Kristal-İş Genel Başkanı Bilal Çetintaş, bugün saat 10.00’da Lüleburgaz Büyük Karıştıran mevkiinde grevle ilgili basın açıklaması yapacak.

Cam işverenleri ile sürdürülen müzakerelerde, ücret zammı, düşük ücretli çalışanlar için talep edilen iyileştirme zammı, işe giriş ücreti ve bazı parasal haklar üzerindeki anlaşmazlık giderilemedi. Ayrıca, bu parasal maddeler kadar önemli olan, çalışanların iş güvencesine ve kazanılmış haklara dönük iki idari madde de uyuşmazlık konuları arasında yer alıyordu.

Sendika halen ortalama 9.24 TL olan saat ücretine 1.85 TL zam isterken işveren 0.93 TL lira zam öneriyor.

Grev uygulaması, Şişecam’a ait 6 şirkete bağlı 10 işyerini ve 5 bin 800 cam işçisini kapsıyor.

Grev kararı; Paşabahçe Cam Sanayi (Kırklareli, Mersin, Eskişehir Fabrikaları), Anadolu Cam Sanayi (Mersin fabrikası), Trakya Cam Sanayi (Trakya Düz Cam, Trakya Otocam ve Mersin Fabrikaları), Anadolu Cam Yenişehir Sanayii, Trakya Cam Yenişehir Sanayii ve Cam Elyaf Sanayi işyerlerinde uygulanacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler