61 esrarengiz IŞİD’çi

CHP Milletvekili Mevlüt Dudu, rehinelerin serbest bırakılmasından bir gün önce 61 IŞİD militanının sorgulanıp serbest bırakıldığı iddialarına dikkat çekti.

Yayınlanma: 25.09.2014 - 19:59
Abone Ol google-news

IŞİD’in 101 gün rehin tuttuğu Musul Başkonsolosluğu’nda görevli 49 personeli, “takas” karşılığında serbest bırakıldığı iddiaları tartışılırken CHP Milletvekili Mevlüt Dudu, rehinelerin serbest bırakılmasından 1 gün önce Hatay’da 61 IŞİD militanının sorgulandıktan sonra serbest bırakılıp “kayıplara karıştığı” iddiasını Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na sordu. CHP’li Dudu, Musul Başkonsolosluğu personelinin cumartesi günü serbest bırakılmasından 1 gün önce Hatay’da üzerlerinde “kamuflaj elbiseleri” olan yabancı uyruklu IŞİD militanlarının bir otobüste yakalandığı yönünde duyumlar aldıklarını bildirdi. Dudu, bu 61 kişinin Emniyet’te ifadelerinin alınmasının ardından, ilerleyen saatlerde serbest bırakıldığını ve sonra da “ortadan yok oldukları” öğrendiğini ifade etti. Dudu, “Bu olay yaşandıktan sonraki günde ise Musul’da rehin tutulan vatandaşlarımızın serbest bırakılması da olaya yeni ve manidar bir boyut kazandırıyor” dedi.

‘Pazarlığın parçası mı’

Dudu, Çavuşoğlu’ndan iddialarla ilgili bilgi istedi. IŞİD militanlarının serbest bırakılma nedenleri konusunda bilgi isteyen Dudu, “takas” tartışmalarına dikkat çekerek 61 kişinin “rehine pazarlığının” parçası olarak mı serbest bırakıldığı sorusuna da yanıt istedi. Duru, soru önergesinde, şu konularda bilgi istedi:

“Rehinelerin serbest bırakıldığı günden 1 gün önce, Hatay ilinde yabancı uyruklu, kamuflaj kıyafetli 61 IŞİD militanının yakalandığı, bu kişilerin Emniyet’te akşama kadar sorgularının yapıldığı ve akşam hepsinin serbest bırakıldığı doğru mudur? Serbest bırakılan 61 yabancı uyruklu IŞİD militanının, IŞİD saflarına geçişlerine yardımcı olunmuş mudur? Bu kişilerle ilgili olarak neler yapılmıştır? Bu kişiler serbest bırakıldı ya da herhangi birilerine teslim edildiyse bu işlem neye göre ve hangi tarihte yapılmıştır?” 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler