9 yıl sonra umut ışığı

Burak Oğraş, Rixos Lares Otel’de staj yaparken havuzda ölü bulunmuştu.

Yayınlanma: 08.02.2020 - 02:00
9 yıl sonra umut ışığı
Abone Ol google-news

AKP’ye yakınlığıyla bilinen iş insanı Fettah Tamince’ye ait Antalya’daki Rixos Lares Hotel’de 2011 yılında staj yaparken boş havuzda cansız bedeni bulunan Burak Oğraş (16) dosyasında verilen takipsizlik kararlarının kaldırılması için ailenin avukatı Oktay Keskin “kanun yararına bozma” talebiyle Adalet Bakanlığı’na başvurdu. 

Savcılık ise dosyaya ilişkin bir mütalaa yazıp dosyayı incelemek üzere bakanlığa gönderdi. Oğraş ailesinin avukatının verdiği bilgiye göre savcı mütalaasında, “bozma talebinin kabul edilmesi” yönünde görüş bildirdi. 9 yıl sonra Oğraş ailesi için umut doğdu.  

‘HUKUKA AYKIRI’

Takipsizlik kararlarının hukuka aykırı bir şekilde verildiği belirten avukat Keskin, bakanlığa sunduğu dilekçesinde şu tespitlere değindi:

“Soruşturmanın en başından beri etkin bir soruşturma yürütülmemiştir. Deliller sıcağı sıcağına toplanmamıştır. Haklarında takipsizlik kararı verilen C.A. ve F.U. maktulü en son gören kişiler olup HTS kayıtlarından da anlaşılacağı üzere ondan sonra maktulün telefon sinyali kesilmiştir. 

ÇELİŞKİLİ BEYANLAR

Bu isimler çelişkili beyanlarda bulunmuşlardır. Olay tarihinde yaşları küçük olan M.Ö., D.C.B, E.Y, F.S’nin olay gecesi pansiyonun çatısında içki içtikleri ifadeleri ile sabit olup içtikleri içki şişelerini ve battaniyeleri suçtan kurtulmak için kaldırmışlardır” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler