ABD: Esad’ın çöküşünü görmek istemiyoruz

Mısır lideri Kahire’nin yanında yeni başkent projesini açıkladı. 7 yılda 45 milyar dolarlık yatırımla 5 milyonun yaşayacağı idari merkez yaratılacak CIA Başkanı Esad rejiminin kaotik biçimde çökmesiyle İslamcıların iktidar olmasını istemediklerini belirtti.

Yayınlanma: 15.03.2015 - 11:20
Abone Ol google-news



Herkesin bildiğini CIA Başkanı John Brennan ilan etti. Dış İlişkiler Konseyinde konuşan Brennan, Obama yönetiminin Suriye’de Esad rejiminin kaotik biçimde çöküşünü görmek istemediğini, zira bunun islamcıların iktidarı ele geçirmesine yol açacağını söyledi. Esad devrildiğinde yerine kimin geleceğine dair Washington’da endişe olduğunu belirten CIA Başkanı, “Bence bu meşru bir endişe” dedi.

Suriye’nin bazı bölgelerinde IŞİD ve Kaide’nin Suriye kolu Nusra’nın yükselişte olduğuna dikkat çeken Brennan, “İsteyeceğimiz son şey onların Şam’a yürümesine izin vermek. Bu yüzden Suriye muhalefeti içinde aşırılıkçı olmayan güçleri teşvik etmek önemli” ifadesini kullandı. Brennan “Ne Rusya, ne ABD, ne (IŞİD’e karşı) koalisyon ne de bölge devletleri... Hiçbirimiz Şam’daki hükümetin ve siyasi kurumların çöktüğünü görmek istemiyoruz” vurgusu yaptı. Bununla birlikte Washington’ın tutumunun Suriye’nin geleceğinde Esad’ın rolü, görevi bulunmaması yönünde olduğunu sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler