ABD seçimlerinde adaylardan peş peşe açıklamalar

Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump ile Demokratların adayı Joe Biden'ın yarıştığı 59. ABD başkanlık seçimlerinde adaylardan peşpeşe açıklamalar geldi.

Yayınlanma: 04.11.2020 - 09:09
ABD seçimlerinde adaylardan peş peşe açıklamalar
Abone Ol google-news

TRUMP: SEÇİMİ ÇALMAYA ÇALIŞIYORLAR

ABD Başkanı Donald Trump sosyal medya hesabından "Biz giderek 'ARTIYORUZ', ama oylarımızı 'ÇALMAYA' çalışıyorlar. Buna asla izin vermeyeceğiz. Sandıklar kapandıktan sonra oy kullanılamaz. Bu gece bir açıklama yapacağım. Büyük zafer" ifadelerini kullandı. 

TWİTTER'DAN TRUMP'A ETİKET

Twitter, Donald Trump’ın seçim sonuçlarıyla ilgili tweetine “yanlış bilgi” etiketi koydu. Sosyal medya devi daha önce, 

sonuçların kıran kırana devam eden başkanlık yarışında erken zafer ilan eden tweetleri etiketleyeceğini söyledi. Trump’ın Twitter’da yaptığı “galibiyet” paylaşımı Twitter tarafından silindi. 

BIDEN: İNANCINIZI KAYBETMEYİN, KAZANACAĞIZ

Demokratlar'ın adayı Joe Biden, Delaware'de kürsüye çıkarak seçmenlerine seslendi. 

Biden, "Bugün buradayım, bu seçimi kazanmak için doğru yoldayız. Daha önce hiç kullanılmamış sayıda posta yoluyla oy kullanıldı. Her bir oy kullanımı sayılana kadar bekleyeceğiz. Arizona'yı kazandığımızla ilgili bilgi geldi. Minnesota ve Georgia'da da kazandığımıza dair bilgi geliyor. Tabii ki oyların sayılması zaman alacak ama Pensilvanya'da da sayım bittiğinde kazanmış olacağız. Yarın sabaha kadar sonuçları öğrenmiş oluruz, belki biraz daha sürer.  Donald Trump kendini seçimi ilan etmiş gibi gösterebilir diye söylemiştik, halkın seçimi önemli olan. İnancınızı kaybetmeyin, bu yarışı kazanacağız" açıklamasında bulundu. 


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler