ABD: Türkiye'nin IŞİD'le işbirliğini reddediyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı Türkiye'nin IŞİD'le işbirliği iddialarını reddetti.

Yayınlanma: 02.12.2015 - 18:59
Abone Ol google-news

ABD Savunma Bakanlığı Sözcülerinden Laura M. Seal, gönderdiği özel açıklamada, Rus Savunma Bakanlığı yetkililerinin Türk hükümetinin IŞİD ile petrol kaçakçılığı yaptığı yönündeki suçlamaları reddetti.

Seal, gönderdiği emailde şunları ifade etti:

''Türk hükümetinin IŞİD ile aynı seviyede petrol kaçakçılığı yaptığı yönündeki önermeyi reddediyoruz. Bu suçlamayı destekleyecek bir kanıt görmedik.

Türkiye, Suriye sınırı güvenliğini artırma adına adımlar atmakta ve uluslararası ortaklarla beraber çalışmaktadır. Bu çalışmanın bir hedefi de IŞİD'in kaçakçılık çalışmalarının önünü kesmektir.

IŞİD ile mücadelede NATO müttefiğimiz Türkiye'yi kilit bir ortak olarak görüyoruz. Başkan Obama'nın dün Paris'te dediği gibi Türkiye ile IŞİD'e karşı mücadele etmede daha iyi nasıl ortaklık yapabilir ve IŞİD'i mağlubiyete uğratırız konularında görüşmeye devam ediyoruz.

Başkan Obama'nın da dediği gibi biz Türkiye'nin kendi hava sahasını ve toprağını savunma hakkını destekliyoruz. Başkan Obama, Türkiye ve Rusya'nın beraber çalışarak tansiyonu azaltma ve o şansız olayın bir daha yaşanmamasının önemine vurgu yapmıştır.''

 

 

 

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler