Abdülcanbaz’dan sevgilerle

Bu yıl 41 ülkeden 303 karikatür çizerinin 994 karikatürle katıldığı yarışmada 14’ü ödül kazanan, 34’ü sergilemeye değer bulunan toplam 48 yapıtın yer aldığı sergi, Turhan Selçuk’un eşi Ruhan Selçuk ile Cumhuriyet gazetesi çizerlerinden Kamil Masaracı’nın da katıldığı törenle Milas Turhan Selçuk Karikatürlü Ev’inde açıldı.

Yayınlanma: 19.08.2014 - 09:50
Abone Ol google-news

Bu yılki Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması’nda, yarışmaya katılan 41 ülkeden 303 karikatür çizerinin 994 karikatürü arasında ödül kazanan 14 karikatür ile sergilemeye değer bulunan 34 karikatürün yer aldığı sergi, Milas Belediyesi Hacı Ali Ağa Konağı’ndaki Turhan Selçuk Karikatürlü Ev’inde düzenlenen törenle sergilenmeye başladı. Törene, Milas Kaymakamı Fuat Gürel ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ile aynı zamanda Milaslı olan evrensel karikatür sanatçımız Turhan Selçuk’un eşi Ruhan Selçuk ve Milas’taki Turhan Selçuk Karikatürlü Ev’inin açılışına ve Turhan Selçuk adına uluslararası bir karikatür yarışması düzenlenmesine öncülük eden Cumhuriyet gazetesi karikatür sanatçısı Kamil Masaracı da katıldı. Sergi açılışına, yarışmanın birincisi Oğuz Demir ile Cumhuriyet Gazetesi Özel Ödülü’nü kazanan Recep Özcan da geldi.

Aynı zamanda Milas’ta resim ve heykel çalışmalarını da sürdüren sanatçıların eserlerinin yer aldığı resim ve heykel sergilerinin de açılışının Turhan Selçuk Karikatür Sergisi’yle birlikte yan yana iki mekânda, aynı zamanda yapıldığına dikkat çeken Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Sanatı hamanlayarak ilçemizden, ülkemizin ve dünyanın her yerine güçlü bir sesle gönderiyor olmamız Milas için çok önemli bir avantajdır” dedi.

Milas 4. Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması’nda derece alan ve sergilemeye değer bulunan toplan 48 karikatürün yer aldığı serginin açılışında bir konuşma yapan ünlü karikatürist Turhan Selçuk’un eşi Ruhan Selçuk da şunları söyledi: “Turhan Selçuk aramızda değil ama hep yanı başımızda. Yollar bir gün mutlaka ölümle kesişecek ama hayatı çizen Turhan Selçuk’un yaşamı nehirlere, denizlere, dönüşerek devam edecek. Eserleri tüm canlılığıyla insanlığı aydınlatmayı sürdürecek. Onu gönül dolusu çizgilerle ve sevgiyle anıyoruz.”

Ruhan Selçuk’un konuşmasının ardından kendisine Milas Kaymakamı Fuat Gürel tarafından, karikatür sanatçısı Kamil Masaracı’ya da Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat tarafından üzerinde bisiklete binen Abdülcanbaz figürünün bulunduğu bir plaket armağan edildi.

Vladimir Kazanevski’nin üçüncü olduğu yarışmada, ikinci seçilen Romanya’dan Pavel Konstantin’in karikatürünün uluslararası bir başka yarışmaya da katılarak ödül kazandığının belirlenmesi üzerine ikinciliği iptal edildi.

Milas 4. Turhan Selçuk Uluslararası Karikatür Yarışması’nda derece alanlara ödülleri ise Grup Pusula’nın konseriyle birlikte Atatürk Kültür Merkezi’inde düzenlenen törenle verildi.

Yarışmada bu yıl 9 özel ödül ve 2 de teşvik ödülü verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler