Acılar hâlâ taptaze

17 AĞUSTOS’UN ACISININ 15. YILI.

Yayınlanma: 17.08.2014 - 23:09
Abone Ol google-news

Marmara depreminde hayatını kaybedenler, Gölcük’te anıldı. Kavaklı sahilinde yaptırılan Deprem Anıtı önünde düzenlenen anma töreninde, 17 Aralık 1999’da, Marmara depreminin meydana geldiği saat 03.02’de saygı duruşunda bulunuldu. Yaşamını yitirinlerin anısına çelenk bırakıldı, denize karanfiller atıldı ve dualar edildi.

Gölcük Belediyesi tarafından organize edilen 17 Ağustos Deprem Şehitlerini Anma Programı’na, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, eski Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve Bursa Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti milletvekili İlyas Şeker ve Zeki Aygün, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi Müdürü Dr. Doğan Kalafat, AK Parti Gölcük İlçe Başkanı Sefer Yücel, CHP Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri, MHP Gölcük İlçe Başkanı Hüseyin Çıldır ve yaklaşık bin kişi katıldı. Gece gerçekleştirilen anma programında oldukça hüzünlü anlar yaşandı.

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş yaptığı konuşmada “Asrın felaketinin üzerinden tam 15 yıl geçti. Kaybettiğimiz şehitlerimizin acılarını hâlâ yüreğimizde taşıyoruz. Ama o gün yaşadıklarımızdan bugün ders almadan yaşantımızı sürdürürsek geçen felaketten daha büyük acılar yaşayabiliriz. İnsanlarımızı deprem öldürmedi. O depremedayanıksız yapılar yüzünden bizim insanlarımız şehit oldu. Bu felaketi bir kez daha yaşamak istemiyoruz” diye konuştu.

Deprem gündemde tutulmalı

Kaymakam Yazıcı’nın ardından depremde iki çocuğunu kaybeden AKP milletvekili İlyas Şeker sözü aldı. Duygularını aktaran Şeker, “Ben bir yüksek mühendis olarak 1999 yılına kadar depremin ne olduğunu bilmiyordum. Belki o zamana kadar Türkiye’de yaşayan insanlar doğal afetin ne olduğunu bilmiyordu. Fakat tüm yaşanan acılara rağmen bu acı olay ve depremin, doğal afetin ne olduğu unutuluyor. İnsanoğlu unutkandır. Ama bu konunun sürekli gündemde tutulması gerekiyor” dedi.

Eskisinden daha iyi bir şehir

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve milletvekili Zeki Aygün’le birlikte anma programına dahil oldu. Konuşmasında deprem şehitlerini rahmetle anan Bakan Işık, “Depremle yaşamayı asla unutmayacağız. Biliyoruz ki deprem kimseyi öldürmüyor. İhmalkârlık ve insanların
umursamazlığı insanlarımızı öldürdü. Van depremi ve 17 Ağustos depreminde kaybettiklerimizi asla unutmayacağız” diye konuştu.

Bakan Işık’a tepki

Bakan Işık konuşmasını yaptığı sırada Recep Aydın isimli bir yurttaş Bakan Işık’a seslenerek, “Depremle ilgili konuşuyorsunuz Gölcük’te bir prefabrik ve çadır yok” diyerek tepki gösterdi. Bakan Fikri Işık’da “Gel konuşalım” diye yanıt verdi. Recep Aydın, Bakan Işık’ın korumaları tarafından alandan uzaklaştırılıp gözaltına alınmak istedi. Bu sırada Aydın kollarına giren polislere “Başka koruma yok mu? Başbakan’ın korumalarını da gönderin”
dedi. Aydın ifadesi alınmak üzere Gölcük polis merkezine götürüldü.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler