Acımasız Hollywood

Julianne Moore’a Cannes’da en iyi kadın oyuncu ödülünü getiren dramatik taşlama Hollywood’u çarmıha geriyor, doruktaki yıldızların en tepeden yere nasıl çakıldıklarını gözler önüne seriyor.

Yayınlanma: 08.05.2015 - 19:58
Abone Ol google-news

Bruce Wagner’in romanından uyarladığı dramında, yaratıcı yönetmen David Cronenberg, erk, hırs, düş kırıklığı, ensest, nefret, intihar gibi evrensel temaları amansızca tartışıyor.

Hollywood’ da herkes yeni bulguların, taze kanların peşindedir ama bunlara bir türlü ulaşamazlar çünkü kendi dünyalarının dışına çıkamazlar. Psikoterapist Stafford Weiss masajlarıyla sorunlu varsılları büyük ücretler karşılığında iyileştirir. Hırslı karısı Christine dört yıl uyuşturucu tedavisi gören 13 yaşındaki yıldız oğlu Benjie’nin menajerliğini yapar. Şımarık, küstah Benjie kendisi gibi yozlaşmış yaşıtlarıyla zaman öldürür. 1960’ların kült yıldızı annesi Clarice Taggart’la ölümünden sonra bile sorunları olan güzel yıldız Havana Segrand sık sık Stafford’un seanslarına katılır.

Bir gün Florida’dan Los Angeles’a evini, ailesini ateşe veren, sanatoryumdan yeni çıkan Weiss’ların kızı Agatha gelir. Agatha, Melekler Şehri’ne gelir gelmez limuzin şoförü, oyuncu adayı, yazar Jerome’la tanışır. Agatha, annesinin hayaletiyle boğuşan, onun kült filminin yeni versiyonunda oynamak için her yolu deneyen Havana’nın asistanı olarak çalışmaya başlar. Genç kadının asıl amacı erkek kardeşi Benjie’yle iletişim kurmak, ona iyileştiğini söylemektir. Sonunda iki kardeş bir tür yazgı birliği yaparlar.

Bu acımasız, şiddet , nefret dolu ortamda herkes kendi imajıyla saplantılıdır. herkesin egosu çok yüksektir. Düşle karabasan arasında gidip gelen film Hollywood’u adeta katleder, bu karanlık tabloda Hollywood yüksek sosyetesinin çöküşü özgün, benzersiz bir anlatımla betimlenir.

Filmin Özel Bölümler’inde fragman, fotoğraf galerisi, işitme engelliler için özel Türkçe altyazı yer alıyor.

Maps to the Stars (Yıldız Haritası) Yön: David Cronenberg Oyn: Julianne Moore, Mia Wasikowska, John Cusack, Olivia Williams, Robert Pattinson, Evan Bird, Sarah Gadon / 2014, 107 dakika, BirFilm.

Format: Dvd.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler