‘Adalet ve hukuk askıda’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, Türkiye’nin yargı alanında daha önce olmadığı kadar kötü bir durum yaşadığını vurguladı.

Yayınlanma: 06.09.2017 - 22:24
Abone Ol google-news

Eski Adalet Bakanı olan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın “Türk yargısı, AB ülkeleri yargısından da ABD yargısından da hem daha fazla hukuka bağlı ve hem de daha fazla adildir” sözlerine yanıt veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “OHAL ile birlikte 20 Temmuz’da adalet, hukuk askıya alınmıştır.

OHAL sürdüğü sürece Türkiye’de hiç kimse hukuktan, adaletten bahsedemez. OHAL mutlaka kaldırılmalıdır” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ile birlikte yeni adli yıl açılışı nedeniyle Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta’yı ve ardından Malatya Baro Başkanı Enver Han’ı ziyaret etti.

Yargıdaki liyakat sorununa dikkat çeken Baro Başkanı Han, “Hain FETÖ darbe girişimi sonrasında uzunca bir zaman OHAL ile ilgili tasarruflar oldu. KHK’ler düzenlendi ancak artık kalkması gerektiğine inanıyoruz. Halkın iradesini savunan, halkın iradesini temsil eden gazi Meclis’in artık kanun koyucu yetkisini tekrar üstlenmesi, tekrar tasarrufta bulunmasını beklemekteyiz” diye konuştu. Ağbaba, “Türkiye’de belki maalesef hiç olmadığı kadar adalet ve yargıya güvenin az olduğu bir dönemi beraber yaşıyoruz. Araştırmalara göre, yüzde 70’in üzerinde insan yargıya güven duymuyor. Bunun mutlaka çözülmesi gerekiyor” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler