'Adele, Ahmet Kaya'nın şarkısını çalmış...' Açıklama geldi

Ünlü şarkıcı Adele Ahmet Kaya'nın Acılara Tutunmak şarkısını çaldı mı? Acılara Tutanmak şarkısını düzenleyen Osman İşmen konuştu. Adele nakarat kısmını çalmış.

Yayınlanma: 14.12.2015 - 13:24
Abone Ol google-news

Ahmet Kaya'nın Acılara Tutunmak şarkısının aranjörü olan Osman İşmen açıkladı. Adele ünlü sanatçının Acılara Tutunmak şarkısının nakarat kısmını Milllion Years Ago şarkısına birebir aktarmış.

Mahkemelerde bilirkişi olarak görev yapan Osman İşmen, "Bana bu şarkı gelse aynen nakarat kısmı parçanın A kısmı olarak birebir kullanılmıştır derim kesinlikle bundan vazgeçmem" dedi.

Michael Kuyucu’nun TRT FM’deki programına katılan Osman İşmen, Ahmet Kaya’nın iki albümü hariç kariyerinde ürettiği tüm albümlerinde kendisinin aranjörlük yaptığını söyledi.

Osman İşmen, Adele’nin çalıntı olduğu iddia edilen Ahmet Kaya’nın seslendirdiği “Acılara Tutunmak” adlı şarkısını düzenleyen ilk aranjör olarak konu hakkında açıklamalarda bulundu.

ACILARA TUTUNMAK ŞARKISI NASIL ÇIKTI?

İşte Osman İşmen'in anlattıkları;

*Ahmet Kaya albüm yapacağımız zaman bana gelirdi, şarkısını getirirdi, ağzından mırıldanırdı ya da bağlaması ile çalardı. Onu hemen kaydederdim, sonra stüdyo kayıtlarına başlar tüm şarkının aranjmanını yapardık. “Acılara Tutunmak” adlı şarkıyı da bu şekilde hazırladık Ahmet’le. Bu problemli şarkının iki açıdan incelenmesi lazım bana göre. Önce, müzikal açıdan şarkıyı incelersek, dünyada bu tip şarkı çok vardır diye düşünebiliriz. Bu bir kalıptır, marş armonik dediğimiz belli bir armonik kalıptır.

ADEL NAKARAT KISMINI BİREBİR KULLANMIŞ

-Fakat işin teknik kısmına gelince: Ahmet’in şarkısının nakarat ve intro kısmı , Adele tarafından kullanılan şarkının A bölümü aynen alınmıştır. Ben yıllardır mahkemelerde bilirkişi olarak görev alıyorum, bana bu şarkı gelse aynen nakarat kısmı parçanın A kısmı olarak birebir kullanılmıştır derim kesinlikle bundan vazgeçmem. “

-Bu hukuki bir süreçtir, şarkıcının bestecisi hayatta olmadığına göre varisleri uluslararası mahkemelerde dava açabilir. Adele’nin bu şarkıyı İzinsiz kullanıldığı kanıtlanırsa bir skandal olur. Adele’nin “Million year ago” da “Acılara Tutunmak” ta yer alan melodiyi kendi keşfetmiş olsa bile bu melodinin daha önce Ahmet Kaya tarafından tescil edildiği için bu konuda hak talep edemez.

AHMET KAYA'NIN KIZI : AVUKATLAR İNCELİYOR

Ahmet Kaya’nın kızı Melis Kaya, günlerdir tartışılan İngiliz şarkıcı Adele’in son albümündeki ‘Milllion Years Ago’ (Milyonlarca Yıl Önce) adlı parça ile Ahmet Kaya’nın 1985’te seslendirdiği ‘Acılara Tutunmak’ şarkısı arasındaki büyük benzerlik hakkında “iddialar araştırılıyor” dedi. İki şarkı arasında melodik benzerliklerin olduğunun altını çizen Melis Kaya, “Müzik uzmanları ve avukatlar konuyla ilgileniyor. Şu an için kimseyi ‘eser hırsızlığı’ ile suçlayamayız, bu hiç adil olmaz” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler