Ahmet Kavas yeniden büyükelçiliğe atandı

Dışişleri Bakanlığı’nda son dönemde yapılan siyasi atamalara bir yenisi eklendi ve bu kez daha önce büyükelçilik görevi yapmış olan bakanlık dışından bir ilahiyat profesörü yeniden büyükelçi yapıldı.

Yayınlanma: 15.04.2020 - 02:01
Ahmet Kavas yeniden büyükelçiliğe atandı
Abone Ol google-news

2013-2015 yılları arasında Türkiye’nin Çad Büyükelçiliği'ni yapan Ahmet Kavas, Türkiye’nin Senegal Büyükelçiliği’ne atandı. Kavas, son dönemde dışarıdan büyükelçi olarak atanıp görevini tamamladıktan sonra yeniden büyükelçiliğe atanan ilk isim oldu. Kavas'ın sosyal medya hesabında terör örgütü El Kaide’yle ilgili kullandığı ifadeler tartışmaya neden olmuştu.

Kavas, o dönem Fransa’nın Mali’ye başlattığı askeri operasyona tepki gösterirken “Terör kelimesi bir kere Fransız icadı. Müslüman işi değil. Tırnak içinde yazdım. El Kaide terörden çok farklı” ifadelerini kullanmış, bakanlıktan gelen uyarının ardından bu ifadelerini içeren twitlerini silmiş ve “Kim şimdiye kadar El Kaide terör örgütü değil dedi ki biz diyelim. Bunu sıradan cahil bir insan bile söylemez” demişti.

KARİYER DİPLOMATLARI MERKEZDE

Kavas’ın Dakar Büyükelçiliği’ne atanmasıyla Dışişleri Bakanlığı’nda son dönemde sayıları artan dışarıdan atanan büyükelçilere bir yenisi eklenmiş oldu. Halen Viyana, Prag, Lahey, Pekin ve Tokyo gibi başkentlerin de aralarında bulunduğu 20’den fazla Türk diplomatik misyonunun başında Dışişleri Bakanlığı dışından atanmış, bir bölümü eski AKP milletvekili ve Cumhurbaşkanı danışmanı olan isimler bulunuyor. Öte yandan Dışişleri Bakanlığı içinden yetişerek büyükelçi olmuş birçok kariyer diplomatı da merkezde bekliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler