Aileyi karıştıran kredi

Zaman ve Akit gazetelerini karşı karşıya getiren Manisa Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren’in adı İstanbul’daki bir usulsüz kredi soruşturmasında geçiyor.

Yayınlanma: 03.05.2015 - 20:29
Abone Ol google-news

Gülen cemaatinin yayın organı Zaman gazetesiyle AKP iktidarına verdiği açık destekle bilinen Akit gazetesi, Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren nedeniyle birbirine girdi. Ceren’in emriyle kentte yapılan operasyon Zaman gazetesinde sert bir dille eleştirilirken Akit gazetesinde operasyondan övgüyle bahsedildi. İki gazete birbirini hedef alırken İstanbul’da halen yürüyen bir soruşturma ‘Ceren ailesini birbirine düşürmüş’ görünüyor.

Cerenleri birbirine düşüren soruşturma Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’a yapılan ihbarla başladı. ‘Halkbank’tan usulsüz kredi kullandırıldığı’ iddiası üzerine BDDK inceleme başlattı. BDDK’nin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na kovuşturma açılmasını isteyen yazılı başvurusu üzerine Halkbank İkitelli Şube Müdürü İsmail Bora Ceren hakkında soruşturma açıldı. Ceren BDDK ifadesinde ‘firma sahibiyle beni tanıştıran ağabeyim’ deyince Tayfur Erdal Ceren hakkında da Emniyet Genel Müdürlüğü’nce ön inceleme başlatıldı. Babacan’a ihbarı yapan isminse il emniyet müdürüyle banka şube müdürünün öz yeğeni olması dikkat çekiyor. Aile içi tartışma banka müdürü Ceren’in ifadesine de yansıyor. Ceren ifadesinde, “Yeğenimin psikolojik rahatsızlığı bulunmaktadır” diyor.

Babacan’a şikâyet

Babacan’a yapılan ihbar ve BDDK’nin resmi raporuna giren şikâyet dilekçesinde ise özetle şöyle denildi: “Tayfur Erdal Ceren, İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısıyken kardeşi İsmail Bora Ceren’den, Özgür Rişvanoğlu adlı şahsa teminatsız ve usulsüz şekilde yüksek kredi vermesini istiyor. İsmail Bora Ceren de şahsa krediyi veriyor. Rişvanoğlu iflas ettiğini söyleyerek borcu ödemiyor. Tayfur Erdal Ceren’in bu kredinin Özgür Rişvanoğlu’na verilmesini istemesinin sebebi, Rişvanoğlu’nun kendisinin inşaatlara parke yaptığını ve bunun karşılığında uygun şekilde evler aldığını bu evlerden birini de Tayfur Erdal Ceren üstüne yapacağının sözünü vermesidir...”

İki soruşturma birden

BDDK’nin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdiği 19 Kasım 2014 tarihli ‘gizli’ damgalı yazıda İsmail Bora Ceren hakkında soruşturma-kovuşturma yapılması istendi. Başsavcılık dosyayı Küçükçekmece Başsavcılığı’na gönderdi. Soruşturmanın ardından İsmail Bora Ceren’in Kamu Gözetimi Kurumu’nda bağımsız denetçi olarak çalışmaya başlaması dikkat çekiyor. Emniyet Müdürü Ceren hakkındaki incelemeyi ise iki Emniyet başmüfettişinin yaptığı öğrenildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler