'AK Saray' davalık

Avukat Sedat Vural, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görev süresi boyunca Çankaya Köşkü'nü yeni Başbakanlık binasına taşıma kararına karşı Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulunarak dava açtı.

Yayınlanma: 15.10.2014 - 22:28
Abone Ol google-news

Avukat Sedat Vural, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görev süresi boyunca Çankaya  Köşkü’nü “AK Saray” olarak adlandırılan yeni Başbakanlık binasına taşıma kararına karşı Anayasa Mahkemesi’nde dava açtı. Bireysel başvuruda bulunarak anayasal haklarının ihlal edildiğini belirten Vural, Çankaya Köşkü’nün Türkiye Cumhuriyeti’nin simgesi olduğunu belirterek, Erdoğan’ın kararının yürütmesinin durdurulmasını istedi.

Avukat Vural, Yüksek Mahkeme’ye verdiği başvuru dilekçesinde, Köşk’ün Cumhuriyet’in simgesi olduğuna dikkati çekti. Cumhurbaşkanı’nın Cumhuriyet simgelerini korumak ve yüceltmesinin anayasal görev ve sorumluluğu olduğunu belirten Vural, bu konuda Erdoğan’ın anayasada içtiği yemini anımsattı. Vural, “Hafıza mekanı olarak Çankaya Köşkü, egemenliğin kayıtsız şartsız millette ait olduğunun inancı olarak ülkenin ve ülke yönetiminin halka teslim edilmesinin yolunu açan genç cumhuriyetin bir demokrasi simgesidir. (...) Tüm bunların ötesinde dava konusu taşınma olayında cumhurbaşkanı ve başbakanın kişisel ve keyfi plan ve kararları değil; toplumsal irade asıldır. Referandum yapılması tarihi ve demokratik zorunluluktur” diyerek, konunun yürütmesinin durdurulmasını istedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler