Akademisyenler hedef tahtasında

Darbecilere yönelik operasyonlarda açığa alınan Kilis 7 Aralık Üniversitesi öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. İsmail Pehlivan, Eğitim Sen üyesi ve ADD Gaziantep Şubesi’nin kurucularından olduğunu belirterek “Ömrümüz cemaatlerle tarikatlarla mücadeleyle geçti” dedi.

Yayınlanma: 01.08.2016 - 22:04
Abone Ol google-news

Darbe girişiminin ardından Fetullah Gülen’e yönelik operasyonlarda üniversitelerde de çok sayıda akademisyen açığa alındı. Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nde açığa alınan 5 akademisyenden Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Pehlivan, Eğitim Sen üyesi ve ADD Gaziantep Şubesi’nin kurucularından olduğunu belirterek “Ömrümüz cemaatlerle tarikatlarla mücadeleyle geçti” dedi. Fen Edebiyat Fakültesi’nde araştırma görevlisi olan M.Ç. ise Gülen cemaati ile hiçbir bağlantısının bulunmadığını, etnik kimliği nedeniyle 2011 yılından bu yana ötekileştirildiğini belirtti.

Gazetemize konuşan araştırma görevlisi M.Ç., açığa alındığını bir intermet sitesindeki haberden öğrendiğini, kendilerine iletilen tebligatta ise Gülen Cemaati üyeliğine ilişkin bir şey yazmadığını söyledi. Tebligatta “Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulu’nca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu” ifadesinin yer aldığını söyleyen M.Ç. şu ifadeleri kullandı: “Bana bu iftirayı atan odakların, FETÖ’cü olduğunu düşünüyorum. 2011’den bu yana etnik kimliğim üzerinden bir ötekileştirme süreci başlatıldı. Fakülteden iki akademisyen uzaklaştırıldık. İsmail Hoca ile hayata bakışımız ve politik görüşlerimiz farklıdır; ancak ortak yanımız eleştirel, özgürlükçü, bilimsel düşünmemiz ve her türlü cemaat ve tarikatın devlet kurumlarına sızmasına karşı olmamızdır.”

Eğitim Sen üyesi ve ADD Gaziantep Şubesi’nin kurucularından olan Yrd. Doç. Dr. İsmail Pehlivan ise sosyal medya paylaşımları nedeniyle görevden uzaklaştırıldığını düşündüğünü kaydetti.

‘Biz sosyal demokratız’

Pehlivan, “Bizim bu ülkeye duyduğumuz sevgiyi dahi hiç kimse sorgulayamaz. Anayasal haklarımız çerçevesinde devleti değil işleyişi eleştirme hakkımızı kullandık. Sosyal demokrat tandanslı insanlarız. Meslek hayatımızdaki geçmişimiz de, yazdıklarımız da gayet net ve açık. Ömrümüz cemaatlerle tarikatlarla mücadeleyle geçti” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler