AKP provokasyonu

Diyarakır’da çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa çıkarıldığını belirten ailelerin sayısının 40’a yaklaştığı belirtildi.

Yayınlanma: 29.05.2014 - 23:28
Abone Ol google-news

Diyarakır’da çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa çıkarıldığını belirten ailelerin sayısının 40’a yaklaştığı belirtildi. Aileler, 1 Haziran Dünya
Çocuk Günü’ne kadar eyleme devam etme kararı aldı. AKP’li milletvekili Oya Eronat tarafından eylemin ikinci günü ailelerin yanına getirilip eyleme dahil edilen ve “Demirtaş’ın çocuğu Amerika’da benim kardeşim niye dağda?” diye bağıran Sevim Uçkay ise “Demirtaş’tan binlerce kez özür diliyorum. Bana yanlış bilgi verdiler” dedi. Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa çıkarıldığını belirten ailelerin eylemi sürüyor, BDP’de tartaklandıklarını belirten Çetiner ailesi Dağkapı Meydanı’nda beklerken, bir kısım aile de Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yapıyor.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü istihbarat, güvenlik ve terörle mücadele şubesinde görevli polisler, eylem için belediye önüne gelen her ailenin bilgilerini ve çocuklarının bilgilerini listeleyerek sayıyı tespit etmeye çalışıyor. Çocuklarınınalıkonulduğunu söyleyen ailesayısı 40’a yaklaşırken bazı ailelerin, çocuklarının ismini yazdırdıktan sonra alandan ayrıldığı belirtildi. Mardin’den gelen Eşiyok ve Güneş aileleri de dün eyleme katılarak biri 18 yaşında diğeri 13 yaşında iki kuzenin 1 hafta ara ile dağa götürüldüğünü söyledi. 18. yaşındaki kızı L.G’nin 23 Nisan’da dağa götürüldüğünü belirten anne İffet Güneş, “Kızım güle oynayarak pikniğe gidiyoruz dedi ve kendisinden bir daha haber alamadık” dedi. 13 yaşındaki oğlu M.E’den 1 Mayıs’tan beri haber alamadıklarını ifade eden Bedriye Eşiyok ise “Oğlum küçüktür, barış sağlansın ve oğlumu geri istiyorum” diye konuştu.14 yaşındaki oğlu E.T’nin 50 gün önce dağa götürüldüğünü belirtenSüreyya Toklar da Van’ın Muradiyeilçesinden gelerek eyleme katıldı. Oğlunun sara hastası olduğunu belirten anne Toklar, “ Oğlum hasta olduğu için orada yaşayamaz.” dedi.

Siirt’te 19 Nisan’da kaybolan 16 yaşındaki Y.A’nın ağabeyi Musa Aybek ise kardeşinin fotoğrafı ile eyleme destek verdi. Mardin’in Kızıltepe ilçesinden 1 yıl önce dağa götürüldüğü iddia edilen 14 yaşındaki V.G’nin amcası Ahmet Güven, “Yeğenim gittikten sonra annesiGazal, 6 ay sonra kalp krizi geçirip yaşamını yitirdi. Babası ise kalp rahatsızlığından dolayı sürekli tedavi görüyor.Yatalak olduğu için oturma eylemine biz katıldık” dedi Eyleme katılan annelerden Sariye Tokay ise “Demirtaş ile yaptığımız görüşme olumlu geçti. Umarım bu sorun çözülür ve annelerin gözyaşı diner. Oğlum 2.5 yıldır gerillada, ben ne gerillanın ne de askerin ölmesini istiyorum. Bu sorun barış içinde çözülsün ve annelerin gözyaşı dinsin istiyorum. Başbakan Erdoğan’ın A ve B planını kabul etmiyoruz. Başbakan savaş değil, barış planı yapsın. Başbakan’ın konuşması bizi korkuttu. Çocuklarımızın başına bir şey gelmesinden endişeleniyoruz” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler