AKP'de 'paralel ve Gül' önlemi

Delegelere sızma olmasın diye markaj uygulanacak.

Yayınlanma: 04.09.2014 - 21:43
Abone Ol google-news

Yeni Başbakan Ahmet Davutoğlu yönetiminde 2015 sonbaharında yapılacak 5. Olağan Kongre için hazırlıklara başlayan AKP, olası bir iç muhalefete karşı partinin kapılarını kapatan sıkı önlemler almaya başladı. Parti yönetimi, 2015 seçiminde yaşanacak bir başarısızlık durumunda partiye dönebileceği belirtilen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ya da ‘paralel yapı’ ile bağlantılı, partide bölünme ve kırılma yaratabilecek kişileri il ve ilçe yönetimlerine ve delege listelerine girmelerini önleme kararı aldı.

AKP MYK’de, Abdullah Gül’ün de partiye dönmesi durumunda genel başkan adayı olup olmayacağı merak edilen 5. Olağan Kongresi hazırlıkları değerlendirildi, takvim belirlendi. 15 Eylül’de başlayacak olan kongre süreci, genel seçim sürecinin başlamasından önce 22 Şubat’ta il kongreleriyle tamamlanacak. Olağan büyük kongre ise 2015 Eylül’de gerçekleştirilecek.

Davutoğlu, hükümet çalışmalarıyla birlikte partide de herhangi bir iç tartışma olmaması için kongre sürecinin “sıkı markaj” içinde yürütülmesini istedi. Bu yaklaşım doğrultusunda AKP MYK’de, tüm Türkiye’deki belde, ilçe, kadın, gençlik ve il kongrelerinde yönetimlere geleceklerin, doğrudan AKP genel merkezin kontrolünde olması benimsendi. Karara göre kongrelerde göreve geleceklerin belirlenmesi için “isim havuzu oluşturulması, il ve ilçe yönetimleriyle delege listesine girecek kişilerin kimler tarafından refere edildiğine dikkat edilmesi” kararı alındı. Buna göre hazırlıklar kapsamında belde, ilçe ve il yönetimlerine girecek isimlerle delege olacak kişilerle ilgili özel bir çalışma yapılacak. Her il için isim havuzları oluşturulacak. Yeni yönetimde yer alacak kişiler ile delegelerin kimler tarafından referans gösterildiği titizlikle incelenecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler