AKP'de 'seçim' istifası

AKP Toroslar İlçe Başkanı Bilal Babalıklı, görevinden istifa etti. Babalıklı, istifa gerekçesi olarak, seçimlerde başarısız olmalarını gösterdi, MHP-CHP ve Cemaat’in kendilerine karşı ittifak yaptığını ileri sürdü.

Yayınlanma: 28.04.2014 - 12:55
Abone Ol google-news

Yazılı bir açıklama yapan Babalıklı, 2010 yılında ilçe başkanı olmasının ardından Toroslar’da üye sayısını 7 binden 27 bine çıkardıklarını,  2009 Yerel Seçimleri’nde 29 bin 271, 2014 Yerel Seçimleri’nde 41 bin 936 oy aldıklarını kaydetti ve MHP’nin ardından ikinci parti oluklarına dikkat çekti.

2014 Yerel Seçimleri verileri incelendiğinde, MHP’nin, CHP tabanından 11 bin 293 oy, Cemaatten 5 bin 886 oy, AKP’den 2 bin 854 oy aldığını hesapladıklarını savunan Babalıklı, “Toroslar ilçesinde Büyükşehir Belediyesi için 36 bin oy alan MHP, Toroslar Belediyesi için 56 bin 47 oy almıştır. Tüm bu veriler ortaya konulduğunda CHP-Cemaat Paralel Yapı ittifakı sayesinde MHP Mersin ve Toroslar’ı almıştır. Yani Bize ittifak yaptı diyenlerin kendileri bu seçimi CHP-Cemaat Paralel Yapı ittifakı sayesinde kazanmışlardır” dedi.

Yerel seçimlerde başarısız olmaları durumunda istifa edeceğini, seçimlerden önce duyurduğunu kaydeden Babalıklı, “Önümüzdeki aylarda gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlere partimizin daha güçlü girebilmesi, teşkilatlarımızın önünün açılması, genel merkezimizin elinin güçlendirilmesi için istifa kararımı yazılı olarak genel merkezimize vermiş bulunmaktayım. AK Parti’ye hizmet etmenin gururu ve onurunu yaşarken partimizin her zaman hizmetkârı olmaya devam edeceğimin  ve daha sonra görev alacak arkadaşlarımın daima yanında olacağımın bilinmesini isterim” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler