AKP'li belediyede 'deney amaçlı' tuhaf ihale

AKP'li Gaziantep Belediyesi, iptal ettiği “çöl kaşığı bitkisi ihalesi”yle ilgili savunma yaptı: “Birini halka açık, birini halka kapalı yere dikip gelişimine bakacaktık.”

Yayınlanma: 17.07.2018 - 22:07
Abone Ol google-news

AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet’in haberinin ardından iptal edilen bir ihaleyle ilginç bir savunma yaptı. AKP’li belediye ihaleye ‘iki adet Meksika çöl kaşığı bitkisinin’ eklenmesini, “... sebebi bir tanesinin halkın kullanıma açık alanda diğerinin ise halkın kullanımına kapalı alanda dikilerek insan faktörünün gelişimine etkisi merak edilmiştir” sözleriyle açıkladı.

Bitmiş işe ihale!

Cumhuriyet, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin 17 Nisan 2018’de yapacağı “Burç Ormanı’na su deposu, bina, kapı yapım ile bina ve çeşme tadilatı” işini “İhaleden dönenin çöl kaşığı kırılsın” başlığıyla 12 Nisan 2018’de kamuoyuna duyurmuştu. İhale duyurusunun ardından bina ve su deposunun yapılacağı bölgeyi gezen CHP’li Şahinbey Meclis Üyesi Uğur Kalkan neredeyse tüm binaların ve tadilatların yapıldığını tespit etmişti. İhalede olup bölgede olmayan tek şey ise “iki adet Meksika çöl kaşığı” bitkisiydi. Haberimizin ardından ihale iptal edildi. İptal kararı Elektronik Kamu Alımları Platformu’nca (EKAP) ilan edildi. İptal gerekçesi olarak, “ihale dosyasında değişiklik yapılacağı” gösterilmişti.

BİMER’e başvuru

Bu süreçte CHP’li Uğur Kalkan söz konusu ihaleyle ilgili 13 Nisan 2018 tarihinde Başbakanlık’a bağlı BİMER’e (Başbakanlık İletişim Merkezi) başvurdu. Kalkan, “Burç Ormanı Çevre Düzenlemesi işi” ile ilgili bazı sorularına yanıt istedi. CHP’li Kalkan’a yazılı yanıtlar Gaziantep Belediye Başkanı adına Genel Sekreter Yardımcısı Ali Aslan tarafından temmuz ayında verildi.

Sadece meraktan!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği yanıtta “iki adet Meksika çöl kaşığı bitkisinin” ihale dosyasına niçin eklendiği aynen şöyle anlatıldı: “Burç Ormanı İşletmesi’nin şartlarından bir tanesi doğal hayatı koruma ve geliştirmedir. Bu kiralama aşamasında stratejik plana işlenmiştir. Yapılan araştırmada Gaziantep bölgesinde bulunmayan ama yeni yeni Hatay bölgesinde gelişen Çöl Kaşığı bitkisini Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı olarak Burç Ormanı’nda görmek, gelişimini gözlemlemek istenmiştir. Araştırma için iki adet kullanılmasının sebebi bir tanesinin halkın kullanıma açık alanda diğerinin ise halkın kullanımına kapalı alanda dikilerek insan faktörünün gelişimine etkisi merak edilmiştir.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler