AKP'nin İzmir İl Örgütü'nde sarsıntı

İl yöneticilerinin istifalarını cebine koyan İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Ankara’nın yolunu tuttu.

Yayınlanma: 04.06.2014 - 23:44
Abone Ol google-news

 

Son yerel seçimlerde de İzmir'i ele geçiremeyen AKP, teşkilat yöneticilerini değiştiriyor. Genel merkezin isteği üzerine en başa kendi adını yazarak il yöneticilerinin istifalarını alan İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, bunları teslim etmek için Ankara’nın yolunu tuttu. AKP Genel Merkezi, İzmir’den sorumlu koordinatör milletvekillerini de değiştirerek, yeni yönetimin belirlenmesi için İstanbul Milletvekili Erol Kaya’nın yerine Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel ve Eskişehir Milletvekili Salih Koca’yı atadı.

AKP Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun kendi ekibini kurma çalışmaları kapsamında yaklaşık 40 ilin yönetimini değiştirmek için başlattığı girişim, İzmir’de de sürüyor. Önceki gün son toplantısını yapan İzmir il yönetim kurulu, istifa dilekçelerini yazdı. Akay’ın toplantıda “Başarısız bir teşkilat olduğumuza inanmıyorum. Yerel seçimlerde partimizin oylarını arttırdık. İzmir’de altı ilçeyi aldık. Yeni genel başkan yardımcımızın önünü açmak için istifa ediyoruz” dediği kaydedildi.

Akay’ın bugün basın toplantısıyla gelişmeleri aktarması bekleniyor. Yerine atanacak isimler için koordinatör milletvekillerinin çalışma yapacağı, isimlerin üçe indirilmesinin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın son kararı vereceği belirtiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler