Akşener'den sade ama güçlü kampanya: Adınız 'Haccac' yazılır

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in seçim kampanyasını tanıttığı sade ve gösterişsiz düzenlenmiş salon tıklım tıklım dolu.

Yayınlanma: 14.05.2018 - 23:23
Abone Ol google-news

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in seçim kampanyasını tanıttığı sade ve gösterişsiz düzenlenmiş salon tıklım tıklım dolu. Kadın parti yöneticileriyle salona girerken, Akşener’in ana sloganı kendi sesinden yankılanıyor: Engelleri aşa aşa geliyoruz! Engelleri aşa aşa, engelleri aşa aşa... Sinvevizyon gösterisinde, Akşener’in öğrencilik günlerinden fotoğraflar yansıyor. “28 Şubatçılara” meydan okuyan Meral Akşener sözü, salondan bolca alkış alıyor. TBMM Başkanvekiliyken, tepki gösteren milletvekillerini “dışarıya” davet eden Akşener görüntüleri, “Helal beee” sözleriyle karşılanıyor.

Siyasi renkler salonda

Ülkücü kökenli olup DYP’de siyaset yapan Agah Oktay Güner, eski MHP Milletvekili Recep Mızrak, parti kurucularından Ankara’dan aday adayı AKP kökenli Ersönmez Yarbay, eski ANAP Milletvekili ve şimdi Samsun’dan aday adayı Biltekin Özdemir, milletvekili aday adayı gazeteci Orhan Uğuroğlu, protokolün ön sıralarında dikkat çeken isimlerdi. Sloganlarda kongreye nazaran merkez sağ parti esintileri daha belirgin. CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ismi açıklanana kadar, siyasi kulislerde CHP seçmeninden Meral Akşener’e oy kayışı olacağı beklentisi yüksekti. İnce’nin adaylığının, oy geçişkenliğini durdurup durdurmadığını soruyoruz. İYİ Partililer, “Seçmen korkuyor, oyunun rengini belli etmiyor. Görünen ile sandığa yansıyan farklı olacak, göreceksiniz alacağı göründüğünden çok fazla olacak...” diyerek muhafazakârlardan destek alınacağını söylüyorlar.

<haber-dikey:974871>

Salonun coştuğu an...

Akşener, meydanlarda kendine özgü meydan okuyan tavrıyla tanınıyor. Ama dün “meydanları coşturan” Akşener yerine, beyaz bluz-kırmızı ceketine uygun kırmızı çerçeveli gözlükleriyle daha çok, bir “üniversite hocası” vardı kürsüde. 30 Mayıs’taki “seçim beyannamesi”nin açıklanacağı toplantının “provası” olduğunu söyleyenler oldu. Akşener’i dikkatle dinleyen kitlenin ilk coştuğu an, kapatılan Kuleli Askeri Lisesi’yle ilgili verdiği, “yeniden açacağız” sözüydü. Salondan bir anda, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları yükseldi.

‘Adınız Haccac yazılır'

Diğer liderlerin adından bahsetmeyen Akşener, “Eğer, iftira atmayı karakterinizin bir parçası sayarsınız, adınız Haccac (Peygamberin soyuna eziyet eden zalim komutan) yazılır” sözleriyle AKP tabanına seslendi. Salondakilere, nüfus cüzdanlarını çıkarttıran ve “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tapusu budur... Ağa da budur, reis de budur, paşa da budur... ” sözleriyle meydanların coşkusunu yakalayan Akşener, konuşmasını tıpkı partisini kurduğu günkü o sözle tamamladı: “Başaracağız, başaracağız, başaracağız!”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler