Alevli Günler

Genç yazar Irmak Bahçeci'nin yazıp Yıldıray Şahinler'in yönettiği, dekor ve kostümünü Barış Dinçel'in, ışık tasarımını Efe Sümer'in yaptığı İstanbul Halk Tiyatrosu'nun oyunu Alevli Günler dün akşam Akatlar Melih Cevdet Anday Sahnesi'nde gala yaptı.

Yayınlanma: 25.01.2011 - 14:02
Abone Ol google-news

Çocukluğundan beri ayrılmamış üç arkadaşı; biri mahallenin kasabı, biri muhasebeci, biri de Türk kültürü profesörü Cem Davran, Bahtiyar Engin, Yıldıray Şahinler canlandırırken sinema ve dizilerin sevilen oyuncusu Erkan Can oynadığı farklı karakterlerle Alevli Günleri renklendirdi.

Oyun, günümüz Türkiyesi’nde Leyla Gencer’in İtalya’da yakılıp küllerinin Boğaz'a dökülmesiyle alevlenen devletin gömme konusunda ölene ve ailesine seçenek tanımayan uygulamasını, bazen “Yaşar-yaşamaz”, bazen orta oyunu havasında traji komik çizgide dinler tarihi bağlamında ele alıyor.

İçerik olarak etkili ve düşündürücü olan oyun, özellikle ilk bölümde biraz daha sıkışmayı istiyor. Oyuncuların en büyük katkısı, televizyon bağımlısı seyirciyi tiyatro kültürüyle tanıştırmaya hizmet etmeleri. Oyun boyunca keyifli kahkahalar atan seyirci tiyatro izlemeye heveslenmiş görünüyordu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler