Aliağa Belediyesi'nde işten çıkarılan emekçilerin direnişi sürüyor

MHP’li Aliağa Belediyesi'nde 31 Mart seçimler sonrası işten çıkarılan 192 işçi, kurdukları “Direniş Çadırı’nda eylemlerini sürdürüyor. 100 gündür eylem yapan işçiler atıldıkları işlerine geri dönmek istiyor.

Yayınlanma: 26.08.2019 - 14:04
Abone Ol google-news

31 Mart seçimleri sonrası, MHP’li Aliağa Belediyesi, ‘teknolojik gelişme ve gelirin azalması’’ gibi gerekçelerle önce görev yerleri değişirdiği 192 işçiyi işten çıkardı. İşten çıkarılmalarının ardından işçilerin kıdem ve ihbar tazminatları ödenmedi.

Haksız yere işten atılan işçiler, Aliağa’da Demokrasi Meydanı’nda “Direniş Çadırı” kurdu. 100 gündür çadıra gelen işçiler, her gün seslerini duyurmak için eylemlerine devam ediyor. Eylemlerinin devam edeceğini belirten işçiler, ’Haksız yere işten atıldık ve işe iade edilmemizi istiyoruz. 100 gündür direniyoruz ama başkan hala bizlerin hakkını vermediği gibi işe de almıyor. İşe alınana kadar çadırda direnişimiz devam edecek’ dedi. Diğer yandan, Çanakkale yoluna çıkarak, "İşimizi geri istiyoruz" pankartıyla eylem yapan 19 işçi hakkında soruşturma başlatıldı. Avukatlar eşliğinde ifade veren işçilerin çadırda direnişi devam ediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler