‘Almanya’da ölüm tehditleri olmazdı’

Twitter’da tehditler ve hakaretlerle karşı karşıya kalan Der Spiegel muhabiri, kampanyanın örgütlü olduğunu düşünüyor...

Yayınlanma: 22.05.2014 - 12:28
Abone Ol google-news
Der Spiegel dergisi muhabiri Hasnain Kazım, ölüm tehditlerinin ardından, çalıştığı kurumla birlikte aldıkları ortak karar çerçevesinde Almanya’da bulunduğunu, geri çekilmediğini, Başbakan Erdoğan’ın Köln ziyaretini izleyeceğini, ardından Türkiye’ye geri döneceğini söyledi. 
Der Spiegel muhabiri, Soma’daki bir madencinin “Cehenneme kadar yolun var Erdoğan!” sözlerini haberinin başlığına taşımış bunun üzerine Twitter’da “Cehenneme kadar yolun var Spiegel” başlığı altında Der Spiegel ve muhabirine karşı bir kampanya başlatılmıştı. 
 
‘Profilde Erdoğan resmi’
 
Telefonla Almanya’dan Cumhuriyet’in sorularını yanıtlayan Kazım, yüzlerce ölüm tehdidi ile hakaret mesajları içeren kampanyanın örgütlü olduğunu düşündüğünü belirterek, “Bana yazanlar aynı sözcükleri kullanıyorlar, tehditleri gönderenlerin bir kısmı sadece beni izlemek için hesap açmış” dedi. Bunun bir parti ya da grupla bağlantısı olduğunu sanmadığını söyleyen Der Spiegel muhabiri, bununla birlikte bazı hesap sahiplerinin profil resmi olarak Erdoğan’ın resmini ya da Türk bayrağı kullandıklarını ifade etti. Kazım, AK Parti’den konuştuğu isimlerin kendilerinin bununla bir ilgisinin olmadığını söylediklerini aktardı.
 
 
 
‘Tehditlerden korkmuyorum’
 
Ölüm tehditleriden “korkmadığını” ancak, bazı garip kişilerin de olabileceğini düşünen Kazım, ölüm tehditlerinin Türkiye’ye yönelik duygularını etkilemediğini, Türkiye’yi ve İstanbul’u sevdiğini, her şeye karşın temkinli olabilmek amacıyla Erdoğan’ın ziyaretini takip için bu kez birkaç gün öncesinden Almanya’ya gittiğini kaydetti. Kendisine karşı başlatılan kampanyada bu sözler sanki kendisine aitmiş gibi davranılmasına tepki gösteren Der Spiegel muhabiri, “Bu bir maden işçisinden alıntıydı. Mesaj atan bazı kişilere cümlenin bana ait olmadığını söyledim, ancak tartışmak işe yaramıyor, ne duymak istiyorlarsa onu duyuyorlar” dedi. 
 
Yeni Şafak ve bazı gazetelerin kendisiyle bağlantıya bile geçmeden gerçeği yansıtmayan haber yapmasına tepki gösteren Hasnain Kazım, “Ben şu veya bu tarafa ait değilim, benim tepkim en temel gazetecelik stadandartlarının yerine getirilmemesine” diye konuştu. Kazım, bazı muhalif gazetelerin de ifadeyi kendisine aitmiş gibi haberleştirmesine tepki gösterdi.
 
Soma’da hüzün ve öfke var
 
“Soma’da gördüklerini yansıttığını” dile getiren Der Spiegel muhabiri, Soma’da hüznün yanı sıra öfkenin hâkim olduğunu, insanların sorularına yanıt aradıklarını, kendisinin de bu duyguları aktardığını belirterek, aşağılamadan yapılan eleştirel gazeteciliğin şart olduğunu vurguladı. “Almanya’da, birisi sözgelimi Merkel için benzer sözler sarf etse, bir gazeteci de bu sözleri başlığa taşısa aynı tepkiler olur muydu” sorumuza Der Spiegel muhabiri, “Böyle bir reaksiyon olmazdı, bazıları bundan hoşlanmadıklarını dile getirirlerdi, uygun bulmadıklarını söylerlerdi, ama ölüm tehditleri olmazdı. İfade özgürlüğü bu demek” yanıtını verdi.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler