Amerikan Rüyası'nın öteki yüzü

Oyuncu Tommy Lee Jones, ilk filmi Üç Defin’den (2005) 9 yıl sonra, Amerikan mitolojisini eleştiren melankolik bir yol filmiyle yeniden yönetmenlik yapıyor.

Yayınlanma: 19.06.2015 - 11:11
Abone Ol google-news

Nebraska 1853. Vahşi Batı’ya uygarlığı götürdükten sonra Amerikalılar ülkenin Doğu’suna uzanırlar. New York’taki sosyal, kültürel, sanatsal yaşantısını ardında bırakıp ıssız, uçsuz bucaksız Loup’a yerleşen Mary Bee Cuddy otoriter, güçlü, dediğim dedik ama gittikçe umudunu yitiren bir kadındır.

Geçirdikleri sert kıştan sonra üç genç kadın ruhsal dengelerini yitirmişlerdir. Arabella, difteri yüzünden üç çocuğunu peş peşe gömmüştür. Theoline bebeğini öldürmüştür. Norveçli Gro’ysa tecavüze uğramış, annesinin ölümünün ardından aklını yitirmiştir. Kocalarının artık istemediği, başlarından defettiği bu kadınları Iowa’daki kiliseye götürmeyi kimse istemez.

İnançlı bir Hristiyan olan, bu kadınlara acıyan Mary Bee bu zorlu görevi gönüllü olarak üstlenir. Yolculuk uzun ve tehlikeli olacağı için genç kadına bir kılavuz gerekmektedir. Bir rastlantı sonucu Mary Bee, atlı piyade birliğinden kaçan alkolik George Briggs’i darağacından kurtarınca George ona yardım etme sözü verir.

Mary Bee, George ve üç kadın Loup’tan Iowa’ya doğru yola çıkarlar. Bu yolculuk süresince ülkenin Amerikan mitolojisinden uzak, pek bilinmeyen öteki yüzünü izleriz. Glendon Swarthout’un kitabından uyarlanan dram, Amerikalı usta Sam Peckinpah’a saygı niteliğinde bir pastoral dram, western, felsefe içeren bir çalışma. Mary Bee’de iki Oscarlı oyuncu Hilary Swank yetkin bir yorum sunuyor.

The Homesman (Yolcu) Yön: Tommy Lee Jones, Hilary Swank, Grace Gummer, Miranda Otto, Sonja Richter, John Lithgow, James Spader, Meryl Streep / 2014, 118 dakika, BirFilm.

Format : Dvd, BasOynat.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler