Ankara’nın ‘sağı’ gergin

Keçiören ilçesinde son iki haftada seçim büroları basılıyor, bayraklar indiriliyor.

Yayınlanma: 15.01.2014 - 05:00
Abone Ol google-news

 

Ankara henüz seçim havasına girmezken başkentte “sağın kalesi” olarak bilinen Keçiören’de tehlikeli gelişmeler yaşanıyor. Toplam seçmeninin yüzde 75’inin sağ partilere oy verdiği ilçedeki siyaseti, “kurşun” gölgelemeye başladı. BBP’den aday olarak “dengeleri değiştirdiği” iddia edilen Turgut Altınok’un seçim bürolarına yönelik başlayan kurşunlama girişimleri CHP’ye uzandı.

Ankara’nın Keçiören ilçesi 840 bin nüfusuyla Türkiye’nin en kalabalık ilçesi. Seçmeninin büyük çoğunluğu sağ partilere oy veriyor. İlçede 2011 genel seçimlerinde sağ partiler yüzde 74.6, 2009 yerel seçimlerde ise yüzde 76.8 oy aldı. CHP ise ilçede en yüksek yüzde 24.2 oy alabildi.

İlçede ilk saldırılar, daha önce MHP ve AKP’den 3 dönem Keçiören Belediye Başkanlığı yapan, bu kez de BBP’den aday olan Turgut Altınok’un seçim bürolarına yönelik başladı. Geçen hafta sonu da CHP’nin bayrakları indirildi, bürosunun kapısına “6 kurşun” bırakıldı. Partisinin bürosuna saldırıyı değerlendiren CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, iktidarı suçladı. AKP ve adaylarını kaybetme korkusu sardığını belirten Alçın, “Provoke etmeye çalışıyorlar. Bilinmeyen birtakım insanları saldırtarak kendilerine karşı alternatif gördüğü siyasileri tehdit etmeye çalışıyorlar. Bu ucuz politika. Bizi tehditler yıldırmaz. CHP’liler daha fazla bilenir ve kenetlenir” dedi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ünsal Karabulut da, partisinin internet sitesinden yaptığı açıklamada, saldırıya ilişkin senaryoları sıraladı. BBP ile MHP’yi karşı karşıya getirmek isteyen komitacıların, Altınok’u sindirmek isteyenlerin veya büyükşehir belediye meclisindeki dağılımdan endişe edenlerin saldırıyı yapmış olabileceğini belirten Karabulut, “BBP’nin karşısında duran muhalefete tavsiyemiz, böyle aymaz ve hoyrat saldırılardan uzak durmaları. Yoksa BBP’nin nefesi her daim enselerinde olacaktır” değerlendirmesini yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler