Anne Elvan: Tuvalet temizledim helal para yedirdim çocuklarıma

Okmeydanı’nda polisin attığı biber gazı küpsülünün başına isabet etmesi sonucu 268 gündür yoğun bakımda tutulan B.E’nin sağlık durumunun gittikçe kötüye gittiği ve hayati riskinin devam ettiği belirtildi.

Yayınlanma: 09.03.2014 - 16:15
Abone Ol google-news

Okmeydanı’nda polisin attığı biber gazı küpsülünün başına isabet etmesi sonucu 268 gündür yoğun bakımda tutulan B.E’nin sağlık durumunun gittikçe kötüye gittiği ve hayati riskinin devam ettiği belirtildi. SSK Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören B.E’yi yalnız bırakmayan çok sayıda kişide hastaneye giderek aileye destek veriyor. CHP Milletvekilleri de  akşam saatlerinde hastaneye gelerek bilgi aldı. Anne Gülsüm Elvan burada CHP milletvekillerine, “Gündüz çalıştım gece çalıştım gece 2’ye kadar tuvalet yıkadım. Gündüzde konfeksiyonda çalıştım. Helal para yedirdim çoçuğuma” diye seslendi.
 
Gezi Parkı direnişinde, 16 Haziran 2013’te sabah saatlerinde evinden bakkala ekmek almaya gittiği sırada polisin attığı biber gazı kapsülünün başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan, dört kez ameliyat olan B.E’nin yaşam mücadelesi hastanenin yoğun bakım servisinde sürerken, destek için gelenlerinde hastane önündeki bekleyişi dün de sürdü. Çadır kurarak aile ile birlikte bekleyen gruplar önceki geceden itibaren hastane bahçesinde beklerken, B.E, için 2 ünite kan verildi. CHP Bahçelievler İlçe Başkanı hastane önündekileri ziyaret ederken, nöbet tutanlar için battaniye, atkı ve sıcak çorba getirildi. Polis de Perpa Ticaret Merkezi içerisine çevik kuvvet otobüsleri ve akrep diye tabir edilen zırhlı araçlarla gelerek beklemeye başladı. Aile adına avukat Evrim Deniz Karatana B.E’nin sağlık durumana ilişkin yaptığı yazılı açıklamada “B.E., 45 kilodan 16 kiloya kadar düştü. Vücut direnci giderek azalmaktadır ve beyin fonksiyonlarının çok alt seviyede çalışıyor olması sebebiyle iç organlarında da zarar giderek büyümektedir. An itibariyle Berkin, hayatını yaşam destek ünitesine bağlı olarak sürdürmektedir. B.’nin durumu giderek ağırlaşmakta olup hayati risk çok yüksektir. B.E’yi ve ailesini bir gün bile yalnız bırakmayan halkımızı dayanışmak için hastane önüne çağırıyoruz”dedi.
 
Akşam saatlerinde de CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, CHP Milletvekilleri Kadir Gökmen Öğüt, Sezgin Tanrıkulu ve Müslim Sarı hastaneye gelerek B.E’nin durumu hakkında doktorlardan bilgi aldı. Kadir Gökmen Öğüt çıkışta yaptığı açıklamada, “Doktorlar genel tablonun iç açıcı görünmediğini söylüyor. Eski haline 10-15 gün önceki haline göre biraz daha bir düşme var deniliyor. Ama o düşmenin toparlanması yönünde de bir beklenti var. Ne derece toparlanır tamemen beyine bağlı. Beyin ne kadar fonksiyon olursa hayata dönüş de o kadar kolaylaşacak. Onun için beklemekten başka şey yok. Beyin cerrahları müdahale etme ihtiyacı hissetmemişler.” dedi.
 
CHP milletvekilleri çıkışta B.E’nin annesi ve babasına sarılarak geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Anne Gülsüm Elvan burada CHP milletvekillerine, “Tuvalet temizledim helal para yedirdim ben çocuğuma. Bile dilenmedim. Gündüz çalıştım gece çalıştım gece 2’ye kadar tuvalet yıkadım. Gündüzde konfeksiyonda çalıştım. Helal para yedirdim çoçuğuma” diye seslendi.   
 
Hastane önünde yağmura ve soğuk havaya rağmen bekleyişlerini sürdüren yurttaşlar da bahçede yaktıkları ateş başında toplanarak ısındılar. Sanatçılar Hilmi Yarayıcı ve Hakan Yeşilyurt’ta akşam saatlerinde hastaneye gelerek aileye destek oldu. Yurttaşlar B.E için herkesi hasteneye beklediklerini belirttiler. 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler