Antalya’da toplama kampı

Valilik raporuna göre, CHP’den AKP’ye geçen Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde çalışanlar fişleniyor, muhalif olanlar şehre saatlerce uzaklıkta, toplama kampına benzer koşullarda yaşamaya zorlanıyor.

Yayınlanma: 28.04.2015 - 05:39
Abone Ol google-news

Son yerel seçimlerde CHP’den AKP’ye geçen Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde çalışanların kişisel verilerinin toplandığı, fişlendikleri, farklı görüşte olanların cezalandırılmak için günlük 4-5 saatlik yolculuk yapılan uzak yerlere sürüldükleri, “sistematik” şekilde insan haklarının ihlal edildiği ortaya çıktı. Antalya Valiliği’nin görevlendirdiği İnsan Hakları İhlallerini Araştırma ve İnceleme Komisyonu raporunda, 15-16 çalışanın 15 metrekarelik odaya “tıkıştırıldıklarına” dikkat çekerek, “Bu oda bir toplama kampına benzemektedir” saptamasında bulundu. Yerel seçimlerde Antalya’da CHP’li Mustafa Akaydın’ın yerine AKP’li Menderes Türel belediye başkanı seçildi. Yönetim değişikliğinin ardından çalışanlara yönelik “mobbing-baskı” iddiaları gündeme geldi. Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası iddiaların araştırılması için Antalya Valiliği’ne başvurdu. Antalya Valiliği de İnsan Hakları İhlallerini Araştırma ve İnceleme Komisyonu’nu görevlendirdi. Komisyon 30 çalışanın gönderildiği belediyeye bağlı Akseki’deki koordinasyon biriminde inceleme yaptı. Raporda, şu değerlendirmelere yer verildi:

* Memur ve işçilerin oturmaları için bir apartmanın zemin katında 15 metrekarelik bir oda tahsis edilmiş. Odada 15-16 personel bulunuyor. 9 sandalyede çalışanlar nöbetleşe oturuyor. Diğerleri ayakta bekliyor.

* Hamile kadın çalışan doktor tarafından verilen diyet gereği evden sefer tası ile yemek getiriyor. Fakat mutfak ve ısıtıcı yok.

* Odadaki tek klima çalışmıyor. Çalışanlar kendi imkânları ile tahsis ettikleri elektrik sobası ile odayı ısıtıyor. Isıtma yetersiz. Temizlik görevlisi de yok.

Küfür cezasıymış!

* Bir kadın çalışan 8 aylık hamile olduğunu, Akseki’de kadın doğum doktoru olmadığını, doğumun başlaması durumunda tıbbi yardım alamamaktan korktuğunu söyledi.

* 4Akseki Hizmet Birimi’ne koordinatör olarak İbrahim Özkan’ın görevlendirildiği, bu kişinin belediye meclis üyesi veya belediye personeli olmadığı görüldü. Belediyeye bağlı şirkette taşeron işçi olarak çalışan Özkan kendisini, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e ait fotoğrafı göstererek, “Beni O bu göreve atadı. O’nun Akseki’deki temsilcisiyim. Ben siyasi bir kişiliğim” diyerek tanıttı.

* Koordinatör İbrahim Özkan, hizmet biriminde bulunan çalışanların “suçları olduğu” için burada tutulduklarını söyledi. Çalışanların ne suçları olduğunun sorulması üzerine ise, Belediye Başkanı Menderes Türel ve ailesi hakkında faceebok ve twetter hesaplarında küfür ve hakaret paylaşımları yaptıklarını, bu nedenle suçlu görülerek buraya gönderildiklerini söyledi.

Fişlenmişler

* Antalya Büyükşehir B. Başkanlığı memur ve işçiler hakkında kişisel veri toplamış, muhalif olanları fişlemiş ve çalışanları şehir merkezinden 150- 200 km. uzaklıktaki ilçelere her gün 4-5 saatlik yolculuk ile götürüp getirerek bezdirip yıldırmak istemiş, bu yolla cezalandırmıştır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler