Arapça dersi dini eğitim adımı

ilkokul 2. sınıflarda Arapça dersi verilmesi kararının Bakanlar Kurulu’nda onaylandığı ortaya çıktı. Akademisyenler ve eğitim derneklerine göre Arapça, din temelli eğitim için bir adım.

Yayınlanma: 23.10.2015 - 22:38
Abone Ol google-news

Önümüzdeki öğretim yılından itibaren, ilkokul 2. sınıflarda Arapça dersi verilmeye başlanacak olmasının yankıları sürüyor. Kafaları karıştıran soruların başında, Talim Terbiye Kurulu tarafından açıklanan Arapça dersi taslak dosyasının başında, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün (DÖGM) imzasının bulunması geliyor.

İlkokul 2’ye Arapça

yaptıkları açıklamada, ders taslaklarını, Talim Terbiye Kurulu’nun hazırladığını, ama Arapça dersi için DÖGM’nin kurula yardımcı olduğunu söyledi. Yetkililer ayrıca, dersin DÖGM’nin isteği üzerine Talim Terbiye Kurulu tarafından gündeme alındığını da doğruladı. Okullarda hangi yabancı dillerin okutulacağına yönelik kararın Bakanlar Kurulu onayıyla alınıyor olması, bir başka gerçeği daha ortaya çıkardı. Bakanlar Kurulu, ‘İlköğretim Arapça dersi’ öğretim programını 91 sayılı kurul kararı ile kabul etmiş. Arapça dersinin, seçmeli mi, yoksa zorunlu olarak mı okutulacağı yönünde belirsizlik ise sürüyor. MEB yetkilileri derslerin, ilk ve ortaöğretimde seçmeli, imam hatip ortaokullarında ise zorunlu olarak okutulacağını söylüyor. Ancak pek çok ilköğretim okulunda şimdiye kadar tek seçenek olarak İngilizce okutuluyordu. Buna benzer şekilde bazı okullarda da Arapçanın tek seçenek olarak okutulma ve dolayısıyla dersin, “zorunlu-seçmeli” hale dönüşme ihtimali bulunuyor.

ÇYDD Başkanı Aysel Çelikel: Yapılmak istenen din temelli eğitimin önemli bir parçası. Proje, Arapça’yla tamamlanıyor mu acaba diye düşünüyorum.

Eğitimci Alaaddin Dinçer: Arapça, seçmeli dil dersi gibi kurgulanmış olsa da, zaman içerisinde zorunlu derse dönüşme potansiyeli taşıdığını din eğitimi ile ilgili ortaokul ve liselerdeki diğer seçmeli ders örneklerinden biliyoruz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler