Arda Aydın’dan mektuplar...

‘Yazılmış Tüm Mektuplar’ albümü dijital platformlardaki yerini aldı

Yayınlanma: 03.08.2019 - 21:04
Abone Ol google-news

Tiyatrocu ve seslendirmen olarak başarılı kariyerini sürdüren sanatçı, şimdi de okul yıllarında başladığı müzik kariyerine kaldığı yerden devam ediyor...

Tiyatrocu, seslendirmen Arda Aydın, kendi kurduğu Biraderler Yapım ile bir yandan geçen sezon ortaya koyduğu “İlelebet: Bir Atatürk Hikâyesi”ni tiyatroseverlerle buluşturmaya devam ediyor, bir yandan da yeni sezonda sahnelenecek büyük yapım “Trainspotting”in çalışmalarına devam ediyor. Aydın, şimdi de yayımladığı albümle okul yıllarında başladığı müzik kariyerini kaldığı yerden sürdürmek niyetinde... “Yazılmış Tüm Mektuplar” isimli albümde sözü ve müziği Aydın’a ait altı şarkı bulunuyor. Pop ve R&B tarzlarından oluşan şarkıların ayrı ayrı hikâyeleri var; parçaların her birinin mektup olduğunu düşünen sanatçı, albümün ismini de bu nedenle “Yazılmış Tüm Mektuplar” olarak seçmiş. Aydın, dijital platformlarda yayımlanan albümüne zaman zaman “bonus” şarkılar eklemeye de devam ediyor. Örneğin son olarak bu yaz başında Sezen Aksu’nun “Ünzile”sini eklerken, bu parçayı ekleme nedeni olarak da “Çocuk istismarcılarının azıttıkları ve ülkede sanki hiç yoklarmış gibi davranılmasını” gösteriyor.

‘Frank Sinatra Şarkıları’...
Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın üçüncü sınıfındayken bir orkestra kuran Aydın, “Frank Sinatra Şarkıları” adı altında konserler vermeye başlamış. Hatta, ENKA Açıkhava Sahnesi’ne çıkmayı başarmış. Ardından 2005 yılında yazdığı “Gece Vapuru” şarkısını 2011 yılında kaydetmiş ve ondan sonra müziğe ara verdiğini söylüyor.
Henüz okul yıllarında profesyonel hale getirdiği müzik yaşantısı acaba neden devam etmedi, bu bir tercih mi, zorunluluk muydu? Aydın, bu soruya “Tercihti” yanıtını veriyor ve devam ediyor: “Müzikal anlamda yıllarca Selim Atakan ile dublajını yaptığım müzikal ve filmlerin şarkılarını seslendirdim. Şarkı söylemek hayatımda hep vardı ama tiyatro bir adım önde oldu. Yazılmış Tüm Mektuplar’a kadar geçen sürede müziğim istediğim olgunluğa ulaştı ve bu albümle dinleyicisine sunuldu.”
Müzisyenlik, seslendirme ve tiyatronun yanında bir hobi olarak mı kalacak, yoksa ciddi bir şekilde devam mı edecek sorusunu ise “Müzik benim için hiçbir zaman hobi olmadı. Hep profesyonel olarak ilgilendim. Şarkı söylemek benim en büyük tutkularımdan biri. Şarkı söylerken rahatlıyorum. Hele şarkılarımı yazmak kendimi farklı açılardan keşfetmemi sağladı. Bugün hem oyunculuğu, hem seslendirmeyi, hem de şarkıcılığı profesyonel seviyede beraber devam ettirebiliyorum. Benim kariyerimin üç önemli sacayağı bunlar. Bu arada bestelediğim ve sahnelenmeye hazır hale getirdiğim iki müzikal oyun yazdım bu yıllar içinde” şeklinde yanıtlıyor.
Başarılı bir şekilde sürdürdüğü tiyatro ve seslendirme kariyerinin yanına şimdi de müziği koyduğunu görüyoruz, bunun nasıl bir his olduğunu şöyle anlatıyor Arda Aydın: “Sanatın herhangi bir dalıyla uğraşan birinin başka bir disiplini de sahiplenmesi gerektiğine inanıyorum. Çünkü farklı sanat disiplinleri meslek edinilen disiplinin daha farklı algılanmasına ve sanatçının daha üretken olmasını sağlar. Ben de müziğin beni kendi mesleğimde daha üretken kıldığını düşünüyorum. Müzik, her şeyden bağımsız bir ritim katıyor hayata. Bu çok önemli.”

Dijital platformlar büyük avantaj...
Aydın, “Yıllardır müzik sektöründen insanlarla bir aradayım. Çok büyük ve meşakkatli bir sektör; çok sabır istiyor. Sizi ve şarkılarınızı çok seven bir kitle yaratmadığınız sürece işiniz çok zor. Dünyanın en iyi şarkısını da yapsanız, kitle yaratmadan bunu insanlara ulaştırmanız imkânsız. Çarklar çoğu insan için fazla öğütücü. Ama ben çarkların nasıl döndüğünü biliyorum. (Gülüyor) Orçun Tekelioğlu, Murat Tunalı, Rıza Erekli bu albümde en büyük destekçilerim oldu” diye konuşuyor.
Peki, Arda Aydın, dijital platformların sağladığı kolaylıklar olmasa yine de bu albümü yayımlayabilir miydi? Bu soruya ise “Dijital platformların çok büyük avantaj olduğunu inkâr edemeyiz. Ancak ben her koşulda bu albümü yayımlayabileceğim bir zamandaydım. Şarkıların artık insanlara ulaşma zamanı gelmişti çünkü. Bana en çok sorulan sorulardan biri de CD basmayacak mısın oluyor. Kendime bir kopya bastırdım. Belki ilerleyen zamanlarda albüm satılan mağazalarda CD olarak bulabilirler albümü. Bir de sırf nostalji için kaset bastırmak isterim” yanıtını veriyor.


'TRAINSPOTTİNG' ÖZEL BİR YAPIMLA...
Arda Aydın ve Biraderler Yapım, Irvine Welsh’in çarpıcı romanı “Trainspotting”i sahneye taşıyacak. Oyunun yönetmenliğini yapacak olan Aydın, çok farklı bir sergileme tekniğinin olacağını belirterek “Böylece dünyada ilk kez sahnelenecek bir sanatsal üslup yaratılacağını” ifade ediyor. Ünlü rock şarkıcılarından Ferman Akgül’ün de grubuyla birlikte tiyatroda müzik kullanımına yeni bir boyut getireceğini dile getiriyor. Ayrıca oyun, canlı performans manga animasyonuyla sahnelenecek. Aydın, maNga grubunun da pek çok klibini çizen Kaan Demirçelik’in teknolojinin tüm imkânlarının kullanıldığı oyuna başka bir seviye katacağını söylüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler