Arınç topu Erdoğan'a attı

2004’te yapılan MGK toplantısında Fetullah Gülen Cemaatinin faaliyetlerine yönelik bir eylem planı hazırlandığı yönündeki haberleri değerlendiren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, topu Başbakan Tayyip Erdoğan'a attı.

Yayınlanma: 28.11.2013 - 21:31
Abone Ol google-news

2004’te yapılan MGK toplantısında Fetullah Gülen Cemaatinin faaliyetlerine yönelik bir eylem planı hazırlandığı yönündeki haberleri değerlendiren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, topu Başbakan Tayyip Erdoğan'a atarak, ''Bugün belki Başbakan bir açıklama yapabilir. Doğrudan kendisini ilgilendirdiği için'' dedi. AKP ve Gülen cemaati arasında son dönem yaşanan gerilimi anımsatan Arınç, “Taraf gazetesi bunu nereden temin etti, bunun son gelişmelerle bir yakın ilgisi var mıdır?” ifadesini kullandı.

Bursa’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Arınç, Gülen Cemaatine yönelik operasyon yapılması için MGK’de karar alındığı yönündeki haberler üzerine, “Anılan tarihte eğer böyle bir MGK kararı varsa, ki bunlar gizlidir, gazete bunu nasıl başlık yapmıştır? Bunu bilemem. Gazeteciler, haber kaynaklarını da pek söylemez. Bu 2004’te olduysa o tarihte ben Meclis Başkanıydım. Bu karar doğru mudur, yanlış mıdır? Bunu bilemem, birincisi o toplantıda olmadığım için, ikincisi araştırma ihtiyacı henüz duymadım.Bugün belki Başbakan bir açıklama yapabilir. Doğrudan kendisini ilgilendirdiği için. Biz 2002 sonunda AKP olarak iktidara geldik. 11. yılımıza girdik. 11 yılda bu MGK’de kabul edildiği varsayılan konuların hiçbiri gerçekleşmediği gibi bunun tam aksine dindarları, dini toplulukları, bireysel olarak insanları rahatsız edecek, onları takip altına alacak, onlarla ilgili olumsuz birtakım çalışmalar yapacak hiçbir şey yapmadık. Aksine bütün ayrımcılıkları ortadan kaldırdık” dedi.

Taraf'ı suçladı!

“Kırmızı Kitap” olarak bilinen Milli Güvenlik Siyaset Belgesi’nden irticanın iç tehdit olmaktan çıkarıldığını vurgulayan Arınç, sözlerini söyle sürdürdü: “11 seneden beri yaptıklarımız ortadadır. Hiç kimseden en ufak bir şikâyet gelmemiştir. Türkiye’de yaşanan son gelişmeler de dindar insanlarla dindar olmayan insanlar arasında hiçbir ayrımcılık yapılmadığını, birilerinin farazi olarak kabul ettiği düşmanlıkların tamamen ortadan kalktığını gösteriyor. Dolayısıyla böyle bir karar alınmış olsa bile bu sadece hükümete tavsiye edilmiş olabilir, hükümet de böyle bir tavsiyeyi kesinlikle yerine getirmemiştir. Taraf gazetesi bunu nereden temin etti, böyle bir şeyi niçin başlığa çıkardı, bunun son gelişmelerle bir yakın ilgisi var mıdır, yok mudur? Bunu da kamuoyu rahatlıkla takdir edebilir.”

Yeni parti iddiaları

Yeni parti kurulma iddiaları var, hatta sizin de adınız geçiyor” sorusu üzerine Arınç, “Bu, saçma sapan bir şey. Biz çok şükür siyasi çizgisi belli olan insanlarız. Düşe kalka geldik ama dosdoğru geldik. Bizden bir şey beklemesinler” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler