Aslan’da Tete ısrarı

Galatasaray, Hollanda sağ bekin menajeriyle yeniden görüşecek.

Yayınlanma: 21.06.2017 - 18:32
Abone Ol google-news

Transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray’da teknik direktör Tudor’un raporu ve isteği doğrultusunda sağ bek bölgesine alınacak oyuncu konusunda hareketli saatler yaşanıyor. Cim- Bom’un gündeminde olan ve resmi transfer teklifini ilettiği Ajax’ın 21 yaşındaki Hollandalı futbolcusu Kenny Tete’nin menajeri Mino Raiola ile yeniden görüşeceği öğrenildi. Sarı- Kırmızılı kulübün, Tete’nin transferini masaya yatırmak üzere Raiola’yı İstanbul’a davet ettiği bildirildi. Sportif Direktör Cenk Ergün ile Raiola’nın önümüzdeki günlerde bir araya gelip Tete’nin transferi konusunu netleştirmesi bekleniyor. Tudor’un 13 Temmuz’daki Östersunds maçı öncesi sağ bek pozisyonuna transferin tamamlanması yönündeki talebi üzerine Galatasaray görüşmeleri hızlandırdı. Sarı-Kırmızılıların, Tete için Ajax’a 2.5 milyon Avro bonservis teklifinde bulunduğu kaydedildi. 21 yaşındaki sağ bekin Ajax ile sözleşmesi 30 Haziran 2018’de bitiyor.

Acerbi için 10 milyon Avro istediler

Cenk Ergün, Tudor’un istediği stoperlerden Acerbi için dün İtalya’da Sassuolo kulübünün yetkilileriyle görüştü. Ergün’ün 8 milyon Avro bonservis teklifinde bulunduğu öğrenildi. Sassuolo yetkililerinin 10 milyon Avro’nun altındaki bir rakama Acerbi’yi bırakmayacaklarını ilettiği kaydedildi. Sassuolo Sportif Direktörü Carnevali, İtalyan basınına “Galatasaray teklif yaptı ama kabul etmedik. Acerbi’yi gerçek değerinin altına göndermeyiz” dedi.

De Jong gidiyor

Galatasaray, De Jong ile yolları ayırmaya hazırlanıyor. Tudor, 32 yaşındaki futbolcuyu yeni sezonda düşünmediğini yönetime iletti. Galatasaray’la 1 yıl daha sözleşmesi olan De Jong’a bazı Hollanda kulüplerinin menajeri vasıtasıyla sözlü teklifte bulunduğu bildirildi. Sarı-Kırmızılı yönetimin, yıllık 2.5 milyon Avro garanti para alan De Jong için resmi teklif gelmesi halinde ayrılığa onay vereceği belirtildi. Yeni sezona 19 Haziran’da başlayan Galatasaray’da De Jong’un 3 gündür antrenmana katılmaması soru işaretleri yarattı. Hollandalı futbolcuyla ilgili gerçek ise dün ortaya çıktı. De Jong’un tatilden İstanbul’a sakat döndüğü ve bu nedenle saha çalışmalarına henüz katılmadığı bildirildi. 32 yaşındaki futbolcunun ayak adalesinde sorun olduğu belirtildi.

Belhanda detayı

Galatasaray’ın anlaştığı ve transferini açıklamak için gün saydığı Dinamo Kiev’in Faslı orta saha oyuncusu Belhanda konusunda önemli bir detay ortaya çıktı. 8 milyon Avro’luk bonservis bedeliyle Sarı-Kırmızılı formayı giyeceği konuşulan Belhanda’nın Dinamo Kiev’le sözleşmesinin 30 Haziran 2018’de biteceği; bu nedenle de maliyetinin yüksek olduğu yönünde bazı tepkiler doğmuştu. Sarı-Kırmızılı idareciler, sanılanın aksine Belhanda’nın kontratının bitiş tarihinin 31 Aralık 2018 olduğunu, futbolcunun 1 yıl değil, 18 ay sonra sözleşmesinin tamamlanacağını aktardı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler