Atamalarla yandaş havuzu dolup taşmış

Yandaş medya organlarına aktarılan kaynaklar konusunda çalışma başlatan CHP, aktarılan kaynaklar konusunda araştırma önergesi hazırladı.

Yayınlanma: 23.03.2015 - 22:03
Abone Ol google-news

Önergede, bir de örnek verildi. AKP’li eski bakanların yönetim kurulu üyesi yapıldığı Turkcell’in 2014’teki gazete reklam harcamalarında 1, 2 ve 3. sırayı Ethem Sancak’a ait Star, Akşam ve Güneş gazetelerinin aldığı, muhalif yayın organlarının ise görmezden gelindiğine işaret edildi.

Pakdemirli ve Bostan

CHP’nin 3 grup başkanvekili Akif Hamzaçebi, Engin Altay ve Levent Gök tarafından hazırlanan önergede, Ethem Sancak’ın 21 Kasım 2013’te, TMSF’nin el koyduğu Skytürk360 televizyonu, Akşam ve Güneş gazeteleri de bulunan Türkmedya’yı 62 milyon dolara satın aldığı anımsatıldı. SPK’nin 11 Mart 2013’te Turkcell’in “bağımsız yönetim kurulu üye ataması ile esas sözleşme değişikliklerini yapmamış olmasını” gerekçe göstererek Mehmet Bülent Ergin, Tero Kivisaari ve Oleg Malis’in yönetim kurulu üyeliklerine son verdiğine değinilen önergede, yerlerine “Bağımsız yönetim kurulu üyesi” sıfatlarıyla Ahmet Akça ile AKP’nin eski bakanları Atilla Koç ve Hilmi Güler’in; ardından da AKP İzmir İl Başkan Yardımcısı ve 2011 seçimlerinde AKP İzmir milletvekili adayı Bekir Pakdemirli ile AKP iktidarında Vakıf Emeklilik Genel Müdürlüğü’ne getirilen Mehmet Bostan’ın atandığı anımsatıldı. “Bu atamalarla birlikte Turkcell’in reklam harcamalarının AKP medyasına akmaya başladığı” vurgulanan önergede, şu örnek verildi:

“2014 yılında Turkcell’in gazete reklam harcamalarında birincilik, ikincilik ve üçüncülük Ethem Sancak’a ait Star, Akşam ve Güneş gazetelerinde olurken televizyon reklam harcamalarında birincilik ve üçüncülük yine Ethem Sancak ait 24 TV ile TV360 kanallarındadır.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler