Ayşe Tuba Arslan ihmal nedeniyle mi öldü?

Eskişehir'de 11 Ekim 2019'da eski eşi Yalçın Ö. tarafından satırla yaralandıktan 44 gün sonra hayatını kaybeden Ayşe Tuba Arslan'ın ailesinin avukatları, kadının öldürülmeden önceki şikayetleriyle ilgili hazırladıkları raporu kamuoyuna açıkladı.

Yayınlanma: 06.01.2020 - 20:30
Ayşe Tuba Arslan ihmal nedeniyle mi öldü?
Abone Ol google-news

Ayşe Tuba Arslan'ın, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığına ve İl Emniyet Müdürlüğüne ‘hakaret, tehdit ve basit yaralama’ iddialarıyla 23 kez müracaat ettiğini ve devletten yardım istediğini belirten Avukat Neriman Ersin, şunları söyledi: "Ayşe Tuba Arslan'ın defalarca adli makamlara başvuru yapmasına ve hakkında önleyici tedbir kararı bulunmasına rağmen Eskişehir'in en merkezi caddelerinden birinde öldürülmüş olması, adli süreçlerde birtakım ihmaller olduğu konusunda şüphe oluşturmuştur.”

ÖLÜM TEHDİDİ ALMIŞ

Öldürülen kadının ailesinin bir diğer avukatı olan Betül Duman ise Ayşe Tuba Arslan’ın öldürülmeden önceki ifadelerini gündeme taşıdı. Avukat Duman, Ayşe Tuba Arslan'ın, 14 Eylül 2018'de Odunpazarı Polis Merkezine başvurarak eski eşinden şikayetçi olduğunu ve şikayet dilekçesinde eski kocasının "seni öldüreceğim, seni yaşatmayacağım, yüzüne kezzap dökeceğim, evini yakacağım, bu eve giremezsin" şeklinde tehditlerde bulunduğunu yazarak koruma talep ettiğini anlattı.

BİRİMLER ARASI İRTİBAT ZAYIF MI?

Sürece ilişkin Ayşe Tuba Arslan’ın yaptığı 23 şikayetin raporlandığına da vurgu yapan Avukat Duman, söz konusu rapora öneri olarak 15 madde eklediklerini kaydederek şu ifadeleri kullandı: "Savcılık, aile mahkemeleri, ceza mahkemeleri ile Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi arasında yeterli ve düzenli bir irtibat bulunmadığından gerekli seviyede önlem alınamamıştır. Gerek birimler arasındaki irtibatın sağlanması gerekse şikayete konu eylemin devamlılık arz edip etmediğinin, saldırıların sayısının, sıklığının tüm bu birimlerce bilinmesi, gerekli önlemlerin en doğru şekilde tespit edilebilmesi ve uygulanması için bir zorunluluktur. Bu sebeple kadına yönelik şiddet dosyalarında UYAP, POLNET, ŞÖNİM gibi portallar ortaklaştırılmalı, ekran uyarı sistemini sağlayacak teknik altyapı hazırlanmalıdır.”

NE OLMUŞTU?

Vişnelik Mahallesi'ndeki anaokulunda yardımcı personel olarak çalışan iki çocuk annesi 45 yaşındaki Ayşe Tuba Arslan, 11 Ekim 2019'da mesai bitiminde evine dönerken 6 ay önce boşandığı Yalçın Ö.’nün saldırısına uğramıştı. Eski eşini satırla yaralayan Yalçın Ö., kaçmaya çalışırken çevredekiler tarafından darbedilmişti. Bunula beraber ağır yaralanan Arslan hastaneye kaldırılmış, 44 günlük yaşam mücadelesini kaybetmişti. Hastanede iki gün süren tedavisi sonrası gözaltına alınan Yalçın Ö. tutuklanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler