Aziz Kocaoğlu: Oğluma ya da vakıfa değil, millete istiyorum

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AKP iktidarının İzmir'e yönelik baskı ve engellemelerinden yakınarak “Ölen yurttaşları defnetmek için talep ettikleri mezar yerlerine bile tahsis alamıyoruz” dedi.

Yayınlanma: 24.10.2015 - 13:32
Abone Ol google-news


Yerel bir televizyonda konuşan Kocaoğlu” “Para istemiyorum. Devletin malını, milletin malını yine devlet ve millet kullansın diye tahsis istiyorum.  Oğluma istemiyorum, vakfa istemiyorum” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, proje ve yatırımları için Ankara’dan talep ettiklerin tahsislerin bir türlü gerçekleşmemesini eleştirerek, “Para istemiyorum. Sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin malını, İzmir’deki malından belediye hizmetleri için tahsis istiyorum. Devletin malını, milletin malını yine devlet ve millet kullansın diye tahsis istiyorum.  Oğluma istemiyorum, vakfa istemiyorum.  Türkiye Cumhuriyeti’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne istiyorum. İş yapmak için, hizmet etmek içinisktiyorum. Örneğin ölen vatandaşımı defnetmek için mezar yeri istiyorum. Başka bir şey istemiyorum” diye konuştu.

Başkan Kocaoğlu, iktidar partisi milletvekillerinin “mazeret üretiyor” iddiasına karşılık da, “Ben mazeret üretmiyorum. Hiç de tarzım değildir mazeret üretmek.  Kabahat bendeyse, hata yaptıysam, yanlış yaptıysam, bunu bağıra bağıra söylerim, sağır sultan duysun diye. Paylaşırım. Bir daha yapmamaya çalışırım. Özür dilemem gerekiyorsa, özür dilerim. Hatanın hangi noktasından dönmem gerekiyorsa, o noktada dönerim. Çünkü kent için çalışıyorum, ülkem için çalışıyorum. Bir kuruşuna gözbebeğim gibi bakmam lazım. O anlayışla, bilinçle çalışıyorum” dedi.

Yüzülebilir Körfeze engel

Ürettiği projelere sürekli gerekçe uydurulmasına bir anlam veremediğini kaydeden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı şöyle devam etti:

“Sayın Aday çıktı dedi ki, ‘Körfez ÇED raporunda eksiklikler var, verilmiyor. Başkan da eksikleri gidermiyor bunu politik malzeme yapıyor’.  İki gün sonra  Deniz Ticaret Odası  İzmir Şubesi, Ulaştırma Bakanlığı’nın Müsteşar Yardımcısı’nı çağırdı. O da dedi ki ‘Biz konuyu konuştuk. 1-2 aya kadar, yılbaşına kadar  ÇED raporu verilecek.’ Hani eksik vardı? Top yuvarlamaya çalışırsanız, orası olmamış, burası olmamış. Ankara’da bahane üretmek ayrı bir ihtisas konusu. Oraya girmeye hiç gerek yok. Devlet Demiryolları ile birlikte çıktığımız  Körfez ÇED’i projesini de,  Sayın Bakan’ın sunduğu tüp geçidin projesini de aynı firma aldı. Aynı firma, aynı bilinç, mühendislik kadrosu  


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler