Aziz Yıldırım küfürcülerin listesini istedi

İptal edilen kombine kartların altında yatan bir başka gerçek...

Yayınlanma: 11.11.2014 - 11:36
Abone Ol google-news

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile Genç Fenerbahçelilerin arasının düzelmesi artık mümkün değil. Bu kavga hiç hoş olmadı. Passoligden dolayı insanlar tribünlere gelmez olmuştu, şimdi bu kavga işin tuzu biberi oldu.

Yıldırım, belki aldığı bu kararda haklı ancak bunun zararı kulübe dokunuyor. Şimdi bu kavgayı kim önleyecek. Sükunet sağlanır mı? Zor. Baksanıza İzmir’deki Karşıyaka-Fenerbahçe basketbol maçında bile “Fenerbahçe için istifa” pankartı açıldı. Sosyal medyada görüyorum ki Yıldırım topa tutuluyor.

Galatasaray’da işler yolunda gitmezken Fenerbahçe’nin de G.Saray’dan aşağı kaldığını söylemeyiz. Alex de Souza ve Ersun Yanal’ın gönderilişini hazmeden grup yada gruplar bir anda Fenerbahçe Başkanını hedef aldılar. Bu hedef ilerleyen zamanla birlikte karşılıklı söz düellosuna dönüştü. Şampiyonluk kutlamasında Aziz Yıldırım tepkileriyle geceye damgasını vuran Genç Fenerbahçelilere “Sizi bir daha bu tribünlere sokmayacağım” demişti.

Lig başladı, aradan haftalar geçti, başkan bekledi, kim bilir belki suların durulacağını sandı. Ama düşündüğü gibi olmadı. Rizespor maçını izlemek için tribüne gelen Genç Fenerbahçeliler kapıda “İçeri giremezsiniz”le karşılaştı.

Tamamı 475 kişi. Rakam az buz değil. Kombineleri iptal edilmişti. Tepkiler başladı, polis işin içine girdi, su sıktı, ortam gerildi kavgalar oldu. Maçın havası ister istemez kayboldu.

Rakip Rize öne geçtiğinde Aziz Yıldırım istifa..” “Yönetim istifa..” sesleri yükselmeye başladı. Bu sesler daha da büyüyeceğe benziyor. Şimdi Aziz Yıldırım, yarın futbolcular, bir başka gün İsmail Kartal. İki hafta kadar önce “Ligimizin tadı kalmadı” diye bir haber yazmıştım. Haklıymışım. Baksanıza Türk futbolunun haline? Seyirci kaçışta, oyun yok, hakem rezaleti diz boyu. Kavgalar kaçınılmaz.

İşin perde arkasında yatan gerçek

Biz bu işin perde arkasını kovaladık. Fenerbahçe Başkanının almış olduğu ‘ani’ kararın altında neler yatıyordu acaba? Fenerbahçe, yayınladığı açıklamada özetle “Maçtan kısa süre önce şiddet olaylarına yönelik istihbarat doğrultusunda Maraton Üst Tribünü H Blok kombine kartları iptal edilmiştir. Adem Köz isimli şahsın imzası ve kefaleti doğrultusunda kulübümüze sunduğu 443 kişilik liste dahilinde bu bloktan satış yapıldı. Atılan gole sevinmeyen, diğer taraftarların sevinmesine engel olan, hakaret içeren tezahüratlar yapan bu suç grubunun stadımıza alınmaması yolundaki kararlılığımız tamdır. Olumsuz etkilenenlerin mağduriyetleri kulübümüzce giderilecektir. Söz konusu kombinelerin bir kısmının provokasyon isteyen aynı küçük grup tarafından ele geçirildiği anlaşılmıştır” dedi.

Bir kısım sorunu çözelim diyor

Adı geçen taraftarlardan biri Adem Köz. İşte o çarpıcı açıklamalar. “Yıllardır Fenerbahçe tribünlerinde maç izliyorum. Çaykur Rizespor mücadele öncesi yaşanan olayla ilgili Aziz Yıldırım, kendisi aleyhine ve Ersun Yanal lehine tezahüratlar yapanların listesini benden istedi. ‘Kimsenin ismini vermem, arkadaşlarımı satmam’ cevabını verdim. Bu cevabım üzerine de 475 kişinin tamamının kombinesi iptal oldu.” 

Söz konusu 475 kişinin bir bölümü biletlerinin iptal edilmesi gelişmesine daha temkinli yaklaşıyor. Sarı - Lacivertli kulübü mahkemeye vermek yerine yöneticilerle diyalog kurarak bu sorunu yargı makamlarına taşımadan çözmek istiyorlar. Temkinli grubun önümüzdeki günlerde yönetimle temasa geçerek söz konusu durumu masaya yatıracağı da aldığım duyumlar arasında.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler