Bahçeli: Batı Kürdistan kuruluyor

MHP lideri Bahçeli, Suriye’deki gelişmeler nedeniyle AKP’yi suçladı ve uyardı.

Yayınlanma: 17.06.2015 - 23:06
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkanı Devlet HDP’li vekiller mazbatalarını aldı Bahçeli, Türkiye’nin Suriye sınırının güneyini PKK destekli PYD’nin kontrolü altına alması nedeniyle AKP hükümeti ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı sorumlu tuttu. Bahçeli, Etikhaber internet sitesiyle yaptığı söyleşide, Türkiye-Suriye sınırındaki son gelişmelere ilişkin soruyu da yanıtladı. Türkiye’nin milli güvenliğinin alarm verdiğini belirten Bahçeli, PKK’nin Suriye kolu PYD’nin Akçakale’nin karşısında bulunan Tel Abyad’ı ele geçirdiğini anımsattı. Bahçeli, “ABD destekli PYD-YPG militanları sınırımıza yakın yerde sözde bayraklarını dalgalandırmaya başladılar. ABD havadan bombalıyor, PYDPKK karadan ilerliyor. Türkiye’nin etrafı terör örgütleri tarafından kuşatılıyor. Ayn el Arap- Cezire koridoru açılmış durumda. PKK kantonları birleştiriliyor, Kürdistan’ın batı ayağı inşa ediliyor” diye konuştu.

PYD ile Özgür Suriye Ordusu’na bağlı Burkan el Fırat örgütünün ABD’nin baskısıyla aynı mevzide bulunduğunu kaydeden Bahçeli, “AKP’nin eğit-donat modeli kapsamında destek verdiği muhalif unsurlar terör örgütü PKK-PYD ile aynı cephede yer alıyor. Sözde IŞİD’e karşı mücadele veriliyormuş. Sonra da Erdoğan bundan rahatsızlık duyuyor. Bu ne kötürüm, ne gayri milli ve ne vizyonsuz bir bakıştır? Geçen haftadan bu yana yaklaşık 16 bin Suriyelinin Türkiye’ye geçtiği tahmin ediliyor. Türkmen kardeşlerimiz perişan. Feryat ediyorlar. Ama duyan yok” dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, MHP’ye koalisyon çağrıları yapan partilere ve siyasilere “önce bizi tanıyın” mesajını verdi. Bahçeli, “Bizim hesap vereceğimiz yegâne merci Türk milletidir, bunun dışında hiç kimseye göbekten bağlı değiliz ve hiç kimseye ödenecek diyet borcumuz yoktur” diyerek, atılacak her adımın partinin siyasi çizgisiyle, felsefi ve dünya görüşüyle çelişmeyeceğine vurgu yaptı. “Milletin beklentisine aykırı hareket etmenin, bize bağlanan umutların hilafına davranmamız eşyanın tabiyatına aykırıdır” diyen Bahçeli, partinin çizgisi açısından dün ne söylendiyse, bugün de aynı noktada olduklarının altını çizdi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler