Bakan Bey’in gece maçı.Can Dündar yazdı

Dünyanın en iyi kadın tenisçilerinin turnuvası WTA’in üç yıl üst üste İstanbul’da düzenlenmesi bir sınavdı; Türkiye o sınavdan başarıyla geçti.

Yayınlanma: 27.10.2013 - 20:59
Abone Ol google-news

İstanbul, 3 yıl üst üste dünya tenisine hakkıyla ev sahipliği yaptı. Emek verenleri kutlamak gerek.

Ancak dünkü finalle sona eren turnuvada 3 yılın en zayıfı, en sonuncusu oldu. Seyircinin ilgisi yine yoğun ve coşkuluydu gerçi; ama oyuncuların sezon sonu yorgunluğu açıkça belli oluyordu, maçlar geçen yılların tadını vermedi, ‘Gönülsüz şampiyon’ Serena, seyirciyi de şaşırtacak denli isteksiz oynadı.

Dahası, önceki yıllarda panoları dolduran sponsorlar azalmıştı, biletler kamu kuruluşlarına toplu dağıtılmıştı, kupa töreninde bakan düzeyindeki katılım Genel Müdür düzeyine indirilmişti, en önemlisi önceki yıl Eurosport’tan dünyaya ulaşan bu önemli turnuva, bu yıl yayın şansı bulamamıştı.

Kuşkusuz devlet katındaki bu ‘geri çekilme’de, geçen yılın kupa töreninde dünyaya propaganda yapmaya kalkışan bakanların yuhalanmasının etkisi var. Anlaşılan o ki o protesto, bir cezalandırmaya yol açtı; bakanlar da yeni bir ıslıklanmaya muhatap olmamak için bu uluslararası organizasyonun kupa törenine gelmediler.

Sadece çeyrek finalde Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tribünde göründü. Sonradan öğrendik ki, bir süredir tenise merak saran Şimşek, dünya çapında oyuncuları ve WTA’in kortunu görünce maça heveslenmiş ve o geceyarısı Tenis Federasyonu’nun Başkanı ile yardımcısını da alıp milli tenisçimiz İpek Şenoğlu ile birlikte maç yapmış. WTA’in kortundaki gece maçı saat 02.30’a kadar sürmüş.

Yetkililer, alkışa olduğu kadar, protestoya da hazır ve sabırlı olmalı.

Şimdi erkekler tenisinin zirvesi ATP’yi bekliyoruz İstanbul’a...


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler