Bakanlık AKP'nin elinde

Her ay farklı ilde yapılan toplantıların organizasyonunu bakanlıklar yapıyor.

Yayınlanma: 07.01.2015 - 23:02
Abone Ol google-news

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kararıyla her ay farklı bir ilde yapılan AKP Genişletilmiş İl Başkanları toplantıları ve öncesinde yapılan sektör toplantıları için bakanlıklar seferber oluyor. Edirne’de yapılan son toplantı için Gençlik ve Spor Bakanlığı’na yazı yazan AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu, toplantı kapsamında yapılacak sektör toplantılarına ilişkin planlama yapılmasını ve genel merkeze bilgi verilmesini istedi.

Davutoğlu’nun başbakan olmasından kısa süre sonra Ankara’da yapılan genişletilmiş il başkanları toplantılarının her ay farklı illerde yapılması kararlaştırılmıştı. Davutoğlu, değişikliği “Bundan sonra genişletilmiş il başkanları toplantısı Ankara’da yapılmayacak. Genişletilmiş il başkanları toplantısı her ay dönüşümlü olarak Türkiye’nin batısında, doğusunda, kuzeyinde, güneyinde, ortasında yapılacak” sözleriyle anlatmıştı.

Bu çerçevede ilki 26 Kasım’da Şanlıurfa’da yapılan genişletilmiş il başkanları toplantısının ikincisi de 24 Aralık’ta Edirne’de gerçekleştirilmişti. Ancak, AKP Genel Merkezi’nden Gençlik ve Spor Bakanlığı’nagönderilen bir yazı, toplantıların düzenlenmesinde bakanlıkların “parti teşkilatı” gibi çalıştığını ortaya koydu. Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu tarafından Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’a gönderilen 27 Kasım 2014 tarihli yazıda, bakanlıktan il başkanları toplantısı öncesinde yapılacak sektör toplantıları konusunda “yardımcı olunması” istendi.

Yazısında, “10 Kasım 2014 tarihinde yapılan merkez yürütme kurulu toplantısında; Anadolu’da yapılacak olan genişletilmiş il başkanları toplantıları kapsamında bakanlıklarımızın faaliyet alanlarıyla ilgili sektör paydaşlarıyla toplantılar yapılması tavsiye edilmiştir” diyen Soylu, bu toplantılarda bakanlıklardan “13 yılda gerçekleştirdikleri genel faaliyetler ve icraatlar”, “bölgeye yönelik faaliyet ve icraatlar”, “yeni dönem planlar ve gelecek vizyonu” ve “sektörel gelişim planları konularında bilgi paylaşımında bulunulmasının” hedeflendiğini bildirdi.

 

‘Başbakanımız da verimliliğine değindi’

Son olarak Şanlıurfa’da gerçekleştirilen toplantıda Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile genel merkez sosyal işler,yerel yönetimler ve kadın kolları başkanlıklarının paydaşlarıyla bu çerçevede toplantılar yaptıklarını anımsattı. “Sayın Başbakanımız basına açık konuşmada bu toplantıların verimliliğine değinerek bunların devam edeceğini ilan etmiştir” diyen Soylu, mektubunda şunları kaydetti: “24 Aralık 2014 Çarşamba günü Edirne’de yapılacak olan toplantıdan bir gün önce 23 Aralık 2014 Salı günü, bölge illerinden (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale) STK ve paydaş kuruluşlar davet edilerek, bakan veya bakan yardımcılarımızın riyasetinde ve ilgili yöneticilerin katılımıyla toplantılar düzenlenecektir. Bu toplantılarla ilgili bütün faaliyetler, bakanlıklarımızın kendi taşra teşkilatları aracılığıyla koordine edilecek, ilgili il başkanlıklarına bilgi verilecektir. 24 Aralık 2014 Çarşamba günü Edirne’de yapılacak olan 100. genişletilmiş il başkanları toplantısı kapsamında yapılması planlanan sektör toplantılarına dair, bakanlığınızca bir planlama yapılarak 8 Aralık 2014 Pazartesi gününe kadar Başkanlığımıza bilgi verilmesi hususunda gereğini arz ederim.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler