Barcelona'ya Lassa adı yazıldı

Arda’nın yeni takımı Barcelona ile 21 milyon Avro’ya 4 yıllık sponsorluk anlaşması imzalayan Lassa, Barcelona’nın “Global Resmi Lastik Partneri” oldu. Lassa, Arda ile de marka yüzü olarak 2 yıllık anlaşma yaptı.

Yayınlanma: 11.01.2016 - 05:55
Abone Ol google-news

Milli futbolcu Arda Turan’ın transfer olduğu İspanya takımı FC Barcelona ile 21 milyon Avro’ya 4 yıllık sponsorluk anlaşması imzalayan Lassa lastikleri, Barcelona’nın “Global Resmi Lastik Partneri” oldu. Bu sponsorluk ile Barcelona’nın basketbol, hentbol, futsal (salon futbolu) ve tekerlekli paten hokeyi takımlarının resmi isimleri de “FC Barcelona Lassa” haline dönüştü.

4 yıl boyunca başta Arda olmak üzere, Messi, Neymar Jr., Suárez, Iniesta, Navarro dahil tüm dünyaca ünlü Barcelona yıldızları, Lassa’nın reklam filmlerinde oynayabilecek. Lassa ayrıca, Arda Turan ile de marka yüzü olarak 2 yıllık anlaşma imzaladı. Bu sponsorluklar, Lassa’ya hemen yaradı ve firmanın yurtdışındaki tabelalı satış noktası sayısı 3 yıl önce 10 iken, şimdi 130’a çıktı.

İspanya’da 41 nokta

Brisa Tüketici Ürünleri Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Levent Akpulat, “Barcelona işbirliğimiz sonrasında tabelalı mağaza açma oranımız hız kazandı. Daha önce Barselona kentinde Lassa markalı ürün satmakta bile Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar, SGK tarım Bağkur’u prim artışının çiftçiyi zor durumda bırakacağını vurgulayarak, “Asgari ücret artışı ve prim gün sayısının 22’den 23’e çıkması, çiftçimizin SGK primini yüzde 35.2 yükseltti. 2015’in ikinci yarısında en az 322.20 lira olan tarım Bağ- Kurluların SGK primi, 435.63 liraya çıktı. Bu primlerle tarımda kayıt dışılık azalmaz” dedi. 2015 yılında Ocak-Haziran döneminde aylık 303.98 lira olan sigorta primi alt sınırı, prim ödeme gün sayısının 2016’da 22’den 23’e yükselmesiyle 435 lira 63 kuruşa çıktı. l Ekonomi Servisi Çiftçinin SGK primi, kayıt dışılığı artıracak Bayraktar, brüt asgari ücretle birlikte çiftçi SGK prim ödemelerinin de arttığını belirtti. 1. zorlanıyorduk, şimdi Lassa’nın tabelalarda en önde yazıldığı bir dönemi yaşıyoruz” dedi.

42 yıllık Lassa markasının dünyada kalıcı bir marka olmasını istediklerini kaydeden Levent Akpulat, şöyle devam etti:

“Bugün bir Türk olarak Camp Nau’da ilk kez FC Barcelona forması giyen Arda Turan ile nasıl gurur duyuyorsak, Lassa markamız ile de öyle gurur duymak istiyoruz. Barselona’daki ilk mağazamızı Eylül ayında açtık ve İspanya genelinde 41 mağazaya ulaştık.”

İspanya distribütörüyle 20 yıldır kesintisiz çalıştıklarını kaydeden Akpulat, “Barselona mağazamızın açılışı için Barcelona bize futbolcuların resmi otobüsünü tahsis etti, bu otobüsle mağazaya gittiğimizde, distribütörümüz gözlerine inanamadı” diye ekledi.

Reklam filmi geliyor

Sponsorluk gereği Barcelona’nın her maçında saha kenarında Lassa reklamları dönüyor. Takımın başta Arda olmak üzere ünlü oyuncuları da Lassa reklam filminde oynadı. Reklam, Türk televizyonlarında ve Eurosport dahil birçok dünya kanalında da vizyona girecek. Türkiye’de lastik endüstrisinin lideri olan Lassa ve Brisa’nın Kocaeli fabrikası, dünyanın tek çatı altındaki en büyük lastik fabrikalarından biri. Brisa, Aksaray’da 4.2 milyon adet kapasiteli yeni fabrikasını 2018’de açacak.

Babasından Arda’ya sürpriz

Lassa, Arda Turan’ın, Barcelona’da ilk kez forma giydiği 6 Ocak’taki Espanyol maçı için de ilginç bir sürpriz yaptı. Arda Turan’ın babası Adnan Turan, oğluna yönelik duygusal bir film çekti ve Arda’nın kariyer yolculuğu ve FC Barcelona’da yaşayacağı sağlam mücadeleyi anlattı. “Hatırla oğlum!” başlıklı filmde Arda’nın hayatından kısa kesitler yeraldı. Filmi sadece facebook’ta 400 bin kişi izledi, 1.4 milyon erişim sağlandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler