Başka bir eğitim mümkündür

Halkevleri ve Öğrenci Kolektifi tarafından düzenlenen “Yaz Okulları” etkinliği bugün yapılan sokak şenliği ile sona erdi.

Yayınlanma: 12.07.2014 - 20:30
Abone Ol google-news

Halkevleri, Öğrenci Kolektifleri ve gönüllü eğitmenlerin de katılımıyla bu yıl 57 merkezde yedincisi yapılan ve 4 hafta süren Yaz Okulları'nın son haftası, parklara, ortak kullanılan mekanlara da yayıldı. ‘Fidanlar özgürce ağaç olabilsin’ temasıyla çocuklarla buluşan yaz okulları, yüzlerce çocukla onlarca mahallede bir ay boyunca sanat, kültür, bilim, çevre, yereli tanıma, santranç, birlikte eğlenerek öğrenme, üretim, paylaşma olanağı çerçevesinde sürdürüldü.

İzmir'in üç bölgesinde gerçekleşen Yaz Okulları'nın kapanış töreni bugün Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde yapılan yürüyüş ve Gazi İlkokulu arkasında yapılan tiyatro, konser, şiir okuma etkinlikleriyle sona erdi. Buca, Çiğli ve Güzeltepe'de gerçekleşen yaklaşık 300 öğrencinin katıldığı yaz okullarınında çocuklar yeteneklerini sergiledi.

Çiğli Halkevi yönetici Dönay Kırar, ”Berkin'de Soma'da yanan yüreklerimizin acısını taşırken, yaz okullarımız özgür bir gelecek düşü kuranlara, çocuklarımız ve geleceğimiz için bir umut ve dayanışma somutu oldu. Çocuklar oyun oynadığı sokakta gaz fişeğiyle vurulmasın, savaşın ortasında en yakınlarını, kolunu bacağını yitirmesin, öldürülmesin, kapatıldığı cezaevinde çocuk olmaktan vaz geçmesin, çalıştığı atelyede, organize sanayi bölgesinde, madende canını yitirmesin, kızlarımız erken yaşta evliliklere mahkum edilmesin, eğitim, barınma hakkı gasp edilmesin diye üzerimize düşün sorumlulukları yerine getiriyoruz. Bizler Halkevleri olarak yıllardır 'herkese parasız eğitim ve sağlık' diyerek devrimci bir politik çizgide mücadele ediyoruz” dedi.

Şenliğe CHP İzmir Milletvekilleri Mustafa Moroğlu ve Alaattin Yüksel de katıldı. Moroğlu “ Halkevleri laf değil iş üretiyor. Özellikle eğitim alanında gericileşmeye, paralı, pahalı eğitime karşı çıkışlarıyla muhalif sesin gür çıkmasını sağlıyor” dedi. Yüksel de “ Halkevleri yoksul kesimlerin, sokakların sesi oluyor. Özellikle dar gelirli aile çocukları kuşatan gericileştirme politikalarına karşı çok önemli bir tavır alıyor” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler