Başkanın zabıtası da 'azıttı'

Mahalleli: yürütme durdurulmazsa fiilen biz durduracağız

Yayınlanma: 24.10.2014 - 03:20
Abone Ol google-news

Validebağ Korusu’nun komşu parselinde yapılmak istenen cami inşaatı, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararını karşın hızla sürüyor. Dün de kararı uygulamayan Üsküdar Belediyesi, park alanını kazarak ağaçları sökmeye başladı. Olaya tepki gösterenlere önce zabıta sonra polis saldırdı. Aralarında avukat Can Atalay ve Yurt gazetesi muhabiri Hakan Akpınar’ın da aralarında bulunduğu 5 kişi darp edilerek gözaltına alındı. Akşam saatlerinde gözaltılar ve “yürütmeyi durdurma” kararına rağmen inşaatın devam etmesi gerçekleştirilen yürüyüşle protesto edildi. Yurttaşlar yürüyüşün ardından gerçekleştirilen forumda “yürütmeyi durdurma” kararına uyulmaması takdirinde yürütmeyi fiilen kendilerinin durduracağını söylediler.

Mahkeme kararındaki parsel ile inşaatın yapıldığı parselin farklı olduğunu ileri süren Üsküdar Belediyesi’nin zabıta ekipleri sabah saatlerinden itibaren kaçak inşaatı korumaya aldı. Alana giren hafriyat kamyonunu durdurmak isteyen eylemcilere zabıta müdahale etti. 2 kişiyi tekme tokat döven zabıta 1 kişiyi yaraladı. Olaya tepki gösteren mahalleli hafriyat kamyonunun önüne oturarak eylem yaptı. Bu sırada Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in “ot bile yok” dediği parktaki ağaçlar da mahalle sakinlerinin protestoları arasında sökülmeye başladı. İnşaat alanına gelen avukat Can Atalay kararın uygulanmamasına ve ağaçların sökülmesine tepki gösterdi. Bu sırada devreye çevik kuvvet inşaat alanında bekleyen mahalle sakinlerine saldırdı. Alper Ateş, Deniz Gülşen, Yurt Gazetesi muhabiri Hakan Akpınar, avukat Can Atalay, Kuzey Ormanları Savunması’ndan Çiğdem Çidamlı darp edilerek gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar sağlık kontrolünün ardından da darp edildiği için ikinci kez sağlık kontrolüne gönderildi.

İnşaat yapılan parkın önünde çevik kuvvet otobüsleri ve TOMA adeta duvar örerek mahalle sakinlerini uzaklaştırdı. Akşam saatlerinde de Validebağ Korusu’nda toplanan yurttaşlar, gözaltılar ve “yürütmeyi durdurma” kararına rağmen inşaatın devam etmesini “Validebağ halkındır, halkın kalacak”, “Kahrolsun AKP diktatörlüğü”, “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam” sloganları atarak, inşaatın yapıldığı alana gerçekleştirdikleri yürüyüşle protesto etti. Ardından yurttaşlar, çevik kuvvet ve TOMA ablukası altındaki inşaat alanın önünde forum gerçekleştirdi. Burada konuşan mahalleliler, “Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen burayı oldu bittiye getirmeye çalışıyor. Buradaki insanların zamanla dağılacağını düşünüyor. Biz burayı bırakacağız zannediyor. Bırakmayacağız” dediler.

Üsküdar Belediye Başkanı’nın “fazla iyi niyet karşındakini azdırıyor” sözlerine de değinen yurttaşlar, “Biz kimin azdığını gayet iyi biliyoruz. Biz onlara taviz veriyoriz ki onlar yeşil alanları betonlaştırıyor. Artık taviz vermeyeceğiz. Yarın (bugün) gelecek kararda birşey yapılmazsa artık yapacak birşey yok. Fiilen yürütmeyi biz durduracağız” ifadelerini kullandılar. Mahalle sakinleri Üsküdar Belediye Başkanı’nın sözleriyle ilgili de dava açacaklarını söylediler.

Bölgede bulunan bir sitenin sakini de camiinin kendi yöneticilerinin sahibi olduğu bir firma tarafından yapılmak istendiğini söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur’da akşam saatlerinde inşaat alanına gelerek yurttaşlara destek verdi. Burada konuşan Onur, “Üsküdar Belediyesi buradaki iptal kararının büyükşehir için olduğunu söylüyor, kendisine camii yetkisi verildiğini zannediyor.” dedi.

Forumda bugün saat 11.30’da CHP milletvekillerinin katılacağı bir basın açıklaması gerçekleştirileceği açıklandı. Yurttaşların bölgede ki nöbeti yağmura rağmen devam ediyor.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler