Adam Silver Curry'nin yanında

NBA Komisyoneri Adam Silver, ABD Başkanı Donald Trump ile Golden State Warriors arasındaki sorunda tarafını belli etti.

Yayınlanma: 24.08.2018 - 16:50
Adam Silver Curry'nin yanında
Abone Ol google-news

Amerika Birleşik Devletleri’nde Başkan Donald Trump’ın göreve geldiği günden bu yana dengesiz bir siyasi ortam olduğu biliniyor. Bu durum spor camiasında da sık sık gün yüzüne çıktı ve NBA’in LeBron James, Stephen Curry gibi en önemli yıldızları arasında gelen oyuncular farklı olaylarda Başkan Trump ile karşı karşıya geldiler.

Bu durumun ayyuka çıktığı olay ise şampiyon Golden State Warriors için Donald Trump tarafından yapılan Beyaz Saray davetinin geri çekildiği dönemde meydana gelmiş, taraflar arasında zaten varlığı sorgulanan iplerin kopuk olduğu görülmüştü.

NBA Komisyoneri Adam Silver, Players’ Tribune’e verdiği röportajda o dönem yaşanan olayları değerlendirdi:

“Öncelikle kendimin NBA topluluğunda bizler için önemli olan meseleler hakkında konuşan kişilerden biri olduğumu söyleyerek başlayayım. Beyaz Saray’a davet meselesi beni üzdü. Şu anda çok bölünmüş bir ülkede yaşıyoruz. Ben de daha fazla köprü kurmak için spor kısmına bakıyorum işin. Bu konuda birçok oyuncuyla konuştum ve bence oyuncuların kendi işlerini yaparken siyasi görüşlerini aktarmak konusunda teşvik edildiklerini bilerek kendilerini rahat ve güvenli hissetmeleri önemli. Bu ligin tarihine baktığınız zaman DNA’sında var bu rahatlık.”

NBA ile başta NFL olmak üzere diğer ligler arasındaki farka baktığımız zaman da NBA’in oyuncuların sosyal değişime yönelik çabalarını desteklemek konusunda çok daha istekli olduğunu görüyoruz. Son dönemde NFL’de ise sosyal adalet protestolarına yönelik hamleler ile NBA’den çok daha farklı tutumlar takınıldığına tanık olduk.

Silver ve NBA, en azından kamuoyu ile paylaşılan ifadeler itibariyle oyuncularının dünyada pozitif değişiklikler yapmalarını destekliyor. Diğer tüm profesyonel liglerin de bu tutumdan bir ders çıkarabileceğine inanılıyor.

Kaynak: Eurohoops


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler