Basketbol Süper Ligi sorunlarla başlıyor

Ekonomik kriz basketbol takımlarını da vurdu. Yarın başlayacak basketbol süper ligi öncesinde geçtiğimiz yıllarda Avrupa liglerinde mücadele etme başarısı göstermiş takımlarında aralarında yer aldığı basketbol takımları ligden çekilme kararı aldı.

Yayınlanma: 04.10.2018 - 16:09
Basketbol Süper Ligi sorunlarla başlıyor
Abone Ol google-news

Bu yıl ekonomik zorluklarla Erkek süper lige katılamayacağını açıklayan Trabzonspor’un yanı sıra Yeşil Giresun, Uşak Sportif A.Ş. de lige katılmama kararı aldı. Basketbolun diğer liglerinde de çok sayıda takımın yaşadıkları ekonomik kriz nedeniyle ligden çekilme kararı aldığı biliniyor.

Son  olarak 1967 yılında kurulan Trabzonspor basketbol takımı Salı günü açıkladığı basın açıklaması ile ligden çekilme kararını duyurdu. Trabzonspor’un açıklamasında şöyle denildi.

“Günlerdir herkesin beklediği, tahmin ettiği açıklamayı, sizlerle paylaşmaktan büyük üzüntü duymaktayız. Ne yazık ki, Trabzonspor Basketbol Kulübü Derneği olarak, 2018-2019 sezonunda profesyonel basketbol liglerinde yer alamayacağız. Yılların birikimiyle oluşan ağır maddi yüklerin, küresel boyuttaki ekonomik krizin de etkisiyle, döviz kurlarındaki yükselişin yarattığı sıkıntıları ne yazık ki aşamadık. Sponsor bulabilmek adına çalmadık kapı bırakmamamıza rağmen, kulübümüzün sorunlarını çözmeye yetecek kaynağı bir türlü oluşturamadık. Açıkçası, bu açıklamayı yapmak için son dakikaya kadar beklememizin tek sebebi de, geçen haftaya kadar hala arayışlarımızın sürmesiydi. Ancak tüm girişimlerimiz ve görüşmelerimiz olumsuz sonuçlanmıştır.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler