Beşiktaş SJ deplasmanda Anadolu Efes'i geçti

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin 9. haftasında Beşiktaş Sompo Japan, çekişmeli geçen maçta Anadolu Efes‘i deplasmanda 86-90’lık skorla mağlup etti.

Yayınlanma: 04.12.2018 - 22:16
Beşiktaş SJ deplasmanda Anadolu Efes'i geçti
Abone Ol google-news

Maçta açılışı Pressey yaparken rakibine Dunston‘la yanıt veren Anadolu Efes, 4-3 öne geçti. Mavi-Beyazlılar, savunmada sorun yaşayan Beşiktaş‘a karşı Buğrahan, Anderson, Dunston, Moerman ve Larkin'in sayılarıyla farkı açtı ve ilk periyot Anadolu Efes‘in 23-10‘luk üstünlüğü ile sona erdi.

Siyah-Beyazlılar, ikinci çeyrekte Samet ve Benzing’in dışardan kaydettiği isabetlerle nefes alırken, rakibinin savunmadaki sıkıntılarını değerlendirmeyi başaran Anadolu Efes, farkı korudu. Çeyreğin devamında kenardan gelen Pressey'nin maça ağırlığını koymasıyla Beşiktaş Sompo Japan oyuna ortak oldu ve ABD'li oyuncunun orta mesafe isabeti Beşiktaş’ı 34-35 öne geçirdi. Rich’in son saniye isabeti ile soyunma odasına 40-43‘lük Beşiktaş üstünlüğüyle gidildi.

Anadolu Efes, ikinci yarıya Anderson’ın etkili oyunuyla başlarken Beşiktaş, ilk sayılarını Ivan Buva’nın sırtı dönük oyunu ve Rich’in orta mesafe isabeti ile kaydetti. Siyah-Beyazlılarda Rich ve Gibson; Anadolu Efes'te ise Dunston, Moerman ve Anderson'un bulduğu sayılarla 3. çeyreğin devamında denge bozulmadı ve final periyoduna 63-63'lük eşitlikle gidildi.

Dördüncü periyot, büyük bir çekişmeye sahne oldu. Çeyreğin başında iki takım da skor bulmakta zorlandı. Daha sonra Anadolu Efes, Dunston, Moerman ve Doğuş Balbay ile skor üretmesine karşın basit top kayıpları yaptı. Beşiktaş Sompo Japan, Rich'in peş peşe kaydettiği sayılarla 38. dakikada 4 sayılık üstünlük sağladı: 71-75. Anadolu Efes, Larkin'in isabetli dış atışıyla bitime 11 saniye kala farkı 2'ye indirmesine karşın (84-86) serbest atış çizgisinden sayılar bulan ve hata yapmayan Beşiktaş Sompo Japan, mücadeleden 90-86 galip ayrıldı.

Salon: Sinan Erdem
Hakemler: Erşan Kartal, Mehmet Serdar Ünal, Seher Ayşe Nur Yazıcıoğlu
Anadolu Efes: Larkin 17, Buğrahan Tuncer 7, Anderson 14, Moerman 14, Dunston 17, Sertaç Şanlı 4, Beaubois 6, Doğuş Balbay 5, Metecan Birsen 2, Birkan Batuk
Beşiktaş Sompo Japan: Pressey 9, Burak Can Yıldızlı 4, Gibson 6, Erkan Veyseloğlu, Buva 17, Benzing 17, Rich 27, Samet Geyik 10, Can Maxim Mutaf, Ömer Utku Al
1. Çeyrek: 23-10
Devre: 40-43
3. Çeyrek: 63-63


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler